Uppdatering om Eldorado cola 50

När vi testade Eldorado cola 50 reagerade vi ganska kraftigt på två missar på etiketten. Dels stod inte namnen på de olika sötningsmedlen ut i innehållsförteckningen, dels framgick det inte att läsken innehåller en fenylalaninkälla (aspartam).

Vi har haft lite kontakt med den ansvarige på Axfood angående detta, och han låter hälsa att de är tacksamma för påpekandet och synpunkterna och att namnen på sötningsmedel likväl som meningen gällande fenylalanin kommer att läggas till vid nästa nytryck. Mycket bra!

Vi kommer att göra vissa uppdateringar i recensionen angående detta.

Skrivet av

2 kommentarer

Mäjl

Fulcola.com förändrar världen! Eller iaf en liten grej i världen =D

Martin Gunnarsson

Mig personligen har det ingen jättestor betydelse för, men om man till exempel vill undvika aspartam ska det vara lätt att se att en produkt innehåller det. Det är mycket lättare att komma ihåg aspartam än E951 eller vad det nu är. Notisen om fenylalaninkälla finns där för att personer med en viss sjukdom kan bli helt skadade av att få i sig ämnet. Rätt ska vara rätt helt enkelt, och vi är mycket nöjda med att Axfood var så bra att ha att göra med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *