Märklig import

Efter den lokala pizzerians senaste ägarbyte började läsk att ingå i alla rätter. Det handlar om vanliga 33 cl-burkar, oftast läsk av helt okända märken i smaker och färger vi inte trodde fanns. Men ibland finns det även Coca-cola att välja på. Den är, precis som vissa av de andra sorterna, direktimporterad. Burkarna har en klisterlapp med svensk innehållsförteckning, streckkod och pantsymbol, helt i enighet med de nya pantreglerna.
Det är inte det som är konstigt. Det konstiga är att colan är importerad från … Danmark. Hur hur hur (för att citera den extremt störiga Telenor-reklamen) kan detta vara rimligt? Är inte allt dyrare i Danmark? Även om det skulle vara samma priser som i Sverige eller till och med billigare måste ju frakt och ommärkning av burkarna kosta något, dessutom ska väl de som importerar läsken helst tjäna lite pengar också?

Guldstjärna till den som kommer med en rimlig förklaring!

Skrivet av

2 kommentarer

Anonym

kan det vara samma som med Svensk öl i Tyskland? Att tack vara skatter etc så blir det bra pris att sälja Cola från Danmark till Tyskland, pizzerian köper den alltså i Tyskland, inte Danmark.

Vet att Mariestads öl (bl.a.) säljs i Tyskland. Det blir billigare att producera i Sverige, frakta till Tyskland och sälja till Svenskar som sen kör hem ölen igen.

Alternativt att det är ett “spot”-parti som nån har kommit över. En affär som konkat ocjh säljer ut. Eller tar CC tillbaks varor?

Martin Gunnarsson

Det är ju en klart kvalificerad gissning i alla fall. Märkligt med skatter och sånt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *