Spam

Vi har byggt om vårt spamskydd lite. Om du har besökt sidan tidigare kanske du har sett att det då och då dyker upp störiga spammeddelanden i kommentarerna och gästboken, och detta har vi försökt få bukt med på olika sätt. Först filtrerade vi kommentarerna på vissa ord, det funkade fantastiskt bra till en början, någon enstaka spamkommentar i veckan slank igenom. Den senaste tiden har det dock dykt upp massor av kommentarer som bara är en enda röra av bokstäver, och så en länk. Vi vill inte förbjuda länkar helt, så vi kan inte stoppa allt sånt, och det är omöligt att lägga in alla tänkbara spamord i vår databas. Det skulle om inte annat göra det svårt att skriva en vanlig kommentar.

Nu har vi skippat det här filtret och ersatt det med en ny funktion. För att posta en kommentar måste man ange en viss kod i ett textfält. Absolut inget unikt för vår webbsida, men vi hoppas det ska hjälpa. Om ens webbläsare stöder cookies räcker det att man anger en kod en gång, sedan är man flaggad som icke-spammare.

Vi hoppas ni besökare står ut med det här extra momentet när ni skriver kommentarer, det är tråkigt med en massa spam bland våra i övrigt så intressanta kommentarer, och det tror vi att ni håller med om. Kom gärna med kommentarer kring detta ;-)

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *