Tekniksnack: Ny databas

Efter att periodvis ha dragits med en del störiga störningar gjorde vi idag något vi borde ha gjort för länge sedan: vi bytte databas från Microsoft access till MySQL. Access fungerar bra för mindre projekt med låg belastning, och har trots ett ständigt ökande besökarantal skött sig ganska bra. Anledningen till att vi valde den från första början var helt enkelt att vi inte trodde att Fulcola skulle få så stor uppmärksamhet som den faktiskt har. Ett kärt besvär får man väl säga.

Nu kör vi alltså den betydligt robustare MySQL-databasen som vi hoppas ska klara trycket lite bättre. Eftersom det finns en del skillnader mellan hur Access och MySQL beter sig är vi mycket tacksamma om ni rapporterar in eventuella felaktigheter som har slunkit igenom våra tester.

Skrivet av

3 kommentarer

Stellan

FYI: Skulle just backa tillbaka till förra sidan med kommentarer (de förra tio) på inlägget om Zero. Men det gick inte, jag fick följande error:

Microsoft VBScript runtime error ‘800a000d’

Type mismatch: ‘writerror’

/newshelper.inc.asp, line 15

Martin Gunnarsson

Där fick vi rättat två flugor i en smäll, ett rent fel och ett fel i felhanteringen. Tack och bock!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *