Pepsi throwback – sockersötad Pepsi

Pepsi ThrowbackPepsiCo står i begrepp att i USA lansera Pepsi-cola throwback. Pepsi throwback har en skönt retroaktig logotyp, och dess huvudnyhet är att den är sötad med socker istället för med isoglukos. Isoglukos kallas snärtigt för high-fructose corn syrup i USA och är den vanligaste formen av sötning i läsk därborta. För oss svenskar är det snarare mer exotiskt med en cola som inte är sötad med betsocker. Tidigare har man tydligen varit mer eller mindre hänvisad till att importera själv för att få tag på Coca cola eller Pepsi med något annat än isoglukos i USA. Det ska det alltså bli ändring på nu.

Vi på Fulcola är naturligtvis väldigt nyfikna på att undersöka om det finns någon större smakskillnad mellan Pepsi-cola throwback och vanlig svensk Pepsi. Men även om skillnaden inte skulle vara mer än ett metriskt “jaha” tycker undertecknad att colavärlden gjort en vinst i den riktigt sköna logotypen. Vad tycker ni?

Tack till Niclas Lardh som tipsade om denna nyhet!

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *