Jolt cola begär sig själva i konkurs

Jolt cola, eller Wet planet beverages som företaget heter, har lämnat in en konkursansökan. Problemet är, utom ökad konkurrens de senaste åren, en tvist med förpackningstillverkaren Rexam. Wet planet skrev ett avtal med Rexam att köpa 90 miljoner av sina speciella batteriformade burkar av Rexam under perioden 2007-2009, men på grund av finanskrisen sjönk försäljningen och de kunde bara beställa 27 miljoner burkar.

Det här behöver absolut inte betyda slutet för Jolt cola, det kan mycket väl sluta med att de säljer bolagets tillgångar till ett nytt bolag och startar om verksamheten. Frågan är om gamla hederliga Jolt cola står sig mot dagens konkurrens. Förr i tiden var Jolt cola en statussymbol för hackers, det var inte bara koffein, det var en symbol för hela livsstilen med sena nätter fyllda av programmering och dataspel. Nu för tiden är den nog bara en energidryck i mängden för kidsen, om de ens känner till den. Red bull och andra energidrycker har onekligen tagit en stor del av marknaden, och det finns väl en anledning till att det står Red bull och inte Jolt cola på F1-bilarna.

Vad säger ni, om Jolt klarar den här prövningen, vad ska de göra för att klå konkurrenterna?

För mer information (eller ungefär samma information en gång till) finns ett pressmeddelande att hitta på ett otal webbsidor, bland annat här. Tack till signaturen Jolten för tipset.

Skrivet av

21 kommentarer

Anonym

Haha, jag som precis tänkte gå in och kolla ställen som säljer Jolt. Jag hoppas verkligen att detta inte innebär slutet för denna underbara dryck.

Daniel

Mycket intressant men samtidigt oroväckande nyhet! Tack Fulcola för att ni även bevakar den här typen av händelser åt oss läsare, ni skämmer bort oss så med era recensioner att vi nog ibland glömmer bort att ni faktiskt även rapporterar om intressanta “tidbits” från Cola-världen :).

Misterbister

Den fula batteriburken dödar ju hela produkten. Grejen med jolt ligger ju helt och hållet i namnet som assicierar till datanörderi och att det faktiskt kan vara väldigt lönsamt att sitta uppe på nätterna och hacka kod. Fråga bara Skype killen, eller Bill Gates & Co. Vi hackers behöver en egen stildryck som inte är alkoholhaltig. Batteriburken ser ut som om man dricker batterisyra. Det var designmässigt självmord med den skitburken. En vanlig returburk tack och så sponsra alla it-universitet, systemvetarlinjer och liknande med jolt-cola automater – “det enda alternativet till Cristal”

kom igen nu

Kom igen nu är ingen bryr sig om att Jolt cola går konkurs vad är detta dött hemsida där igen bryr sig om att Jolt cola går konkurs kom igen nu så kan man få höra lite besvikelse om Jolt cola lite

H-G

//Martin

Vet du om detta även berör försäljningen utanför USA

Martin Gunnarsson

Nej, jag har tyvärr ingen koll, bryggerierna i Europa köper säkerligen själva smakkoncentratet från något bolag i USA, och frågan är om det är ett bolag som tillverkar smaken och ett annat som tillverkar och säljer den färdiga drycken i USA, eller om allt görs av samma bolag.

Mr. Perl

Horror! Hur ska jag nu kunna åka på demopartyn, måste ju ha något som motvikt till all alkohol:(. Dessutom är Jolt cola näst intill den enda läsk jag dricker.
Får dricka mineralvatten hela dagen istället numera då :(

Onkelborg

Gah.. Det förklarar varför de hade just Joltcola restnoterat flera veckor på Hemköp i Ryd, Linköping. Hoppas på en snabb lösning, Jolt är i princip också den enda läsk jag dricker. Ingenting slår kall Jolt.. :)

Blomman

NOOOO! =( ve och fasa detta får icke hända =( vad är det för värld vi kommer leva i utan Jolt! det går icke för sig något måsste göras!

Kebabknut

Rädda Jolten! aJag tycker att en organisation ska startas för att rädda den. Dettagenom att gamersi hela Svea Rike ska investera alla sina besparingar i just joltcola! GÖR DIN PLIKT! KÖP JOLT!

Stefan (svrt)

Bolaget bakom Jolt cola kommer säkerligen att köpas upp och börja producera Jolt cola igen. Troligen blir det en snarlik ägarmodell som idag – med den stora skillnaden att flera arbetare inom företaget blir delägare.

Det man då får hoppas är att de får nya personer som sitter på de ekonomiska- och handelsmässiga maktstolarna. För den affären de nu föll på var ju helt absurd. Den sjuka mängd burkar de beställde för att få ner priserna var inte av denna värld. Ett totalt oansvarigt handlande från den ansvariga.

Mohammed Svesson

jag vill ha jolt :( det ar det enda jag dicker :(

Anonym

Den borde alldrig försökt vara en energidryck utan satsa på att vara en nish för g33ks. Nu finns changsen att någon köper upp den och gör om och gör rätt (eller så plockar red-bull Red Bull GmbH up den och lägger ner den :O).

Ledsen gamer.

Jag har köpt 70 burkar. jag köpte hela Sollentuna centrums Ica lager när jag fick höra nyheterna…. men.. det räcker inte. något måste göras!

Isac wownörden

Vad är världen utan Jolt cola? Jag ÄLSKAR Jolt cola och! Men kommer det startas om? Jag hörde på Internet café Zkills i Stockholm att det förmodligen skulle startas om till sommaren, men är det någon som har några andra uppgifter om det? Om inte, vet någon var man det finns kvar av denna underbara bryggd?

michan

Hoppas att ni på Fulcola följer upp detta. Jag såg att man kunde beställa från Amazon.com men de tar ju hutlöst betalt i frakt.

Synd att Jolt i Amerika de skulle specialbeställa de dyra batteriburkarna. Jolt hade nog fortfarande funnits annorstädes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *