Test: Royal crown draft premium cola

Vi ber att få önska våra kära läsare ett särledes gott nytt år, med en tårögd recension av Royal crown draft premium cola. Normalt sett brukar vi vilja smaka en cola vid ett par olika tillfällen innan vi ger den vår åtråvärda Fincola-stämpel, men här råder det inga tvivel. Royal crown draft premium cola är nog den godaste colan jag någonsin har druckit, och finns den att få tag på i Europa skulle jag nästan kunna köra till butiken och fylla bilen.

Så, ett minst sagt värdigt slut på 2009, väl mött nästa år!

Skrivet av

11 kommentarer

Fredrik Olsson

Underbar recension, ni har verkligen lyckats fånga “känslan” av denna väldigt spännande cola tycker jag. Eller tror jag, åtminstone, jag har inte haft nöjet att testa den själv men ni på Fulcola ger en väldigt bra bild av den tycker jag! Och extra plus för att ni dessutom förklarar lite om bakgrunden bakom varumärket och så, väldigt intressant läsning helt enkelt! Tack så väldigt mycket för alla recensioner under detta året, Fulcola! Till redaktionen och alla Fulcolas andra läsare: gott nytt år!

Stefan

Har mailat en butik om pris. Dom ska ha bra avtal på 10kg (14 flaskor) och 25kg (33 flaskor). Men trots det så lär det kosta litegrann. Nya zeeland ligger ju ganska långt bort. Får dra ner på fulcola o spara in några kronor. Tänderna lär ju må bättre av det oxå. Tandläkar kostnader 2009: 4500kr…Så 2010 bör blir lägre om jag bränner allt på fincola!!

Martin Gunnarsson

Intressant, skriv gärna och berätta om du får ett pris! Vår var tillverkad i Australien, kanske billigare att handla därifrån? Att dricka finare cola mer sällan är förmodligen positivt på alla sätt, det borde fler ta efter!

Stefan

10kg IEC Freight rate = $150.00
14 x bottles @ $2.90 = $40.60
packaging = $6.00
TOTAL For 10Kg = NZ$196.60

25kg IEC Freight rate = $240.00
38 x bottles @ $2.90 = $110.20 (this is the max. No. that will fit in
the box with packaging to protect them)
packaging = $6.00
TOTAL For 25kg: = NZ$ 356.20

Stefan

Jag har beställt 38 flaskor. Dom skickas först den 20:e januari. Så kommer bli en dryg väntan. Tur då att jag hittade 43st flaskor boylan igår som jag kan dricka av =)

Stefan (svrt)

Royal Crown ägs av Cott Beverages och Dr Pepper Snapple Group, två stora bolag så det borde gå för importörer att ta in colan om de skulle önska. Draft colan produceras även i Frankrike (om de inte slutat med den där, men i så fall har den skett nyligen) så den borde kunna gå att hitta på franska sidor. Lite smidigare än att fixa den från Nya Zeeland/Australien.. Jag ska undersöka några kanaler jag har.

Martin: Har fått mailet, ber om ursäkt att svar dröjt, haft en del att göra under jul/nyår men svar kommer ikväll eller imorgon!

Stefan

Hade varit bra om det gick att få tag på närmare. Fast runt 50 spänn flaskan är ingen katastrof.

Stefan (svrt)

Det verkar som att de som producerade colan i Frankrike har försatts i konkurs. Jag skall skicka iväg ett mail och se om läsken importeras/bryggs på licens av något bryggeri/importör i Europa, återkommer med info så snart det finns någon att ge.

Men som sagt, Royal Crown ägs av två stora bolag, det borde finnas importörer som kan ta hem drycken till ett förmånligare pris, även om 50 kr för en fincola inte är galet dyrt – (jämfört med andra findrycker som vin/öl etc) Kopparbergs är det bryggeri som brygger den vanliga RC på licens i Sverige, och det är möjligt att man kan gå via dem.

Här är två trevliga bilder på de som såldes i Frankrike
http://www.colatest.com/pix/royal-crown-draft-cola.jpg – En trevlig glasflaska med en riktigt gammaldags kork!

http://pierrechauvin.free.fr/images/drink.jpg – en burk

Stefan

Skickade en fråga till tillverkaren innan jag lyckades hitta den internet butiken i nya zeeland som skall skicka till mig. Tog ett bra tag innan dom svarade. Detta konstiga svar fick jag!
Dear Stefan,

I am sorry to inform you that Royal Crown Draft Cola is not currently available in any market.

Very truly yours,

Francis J. Lamprea
Managing Director
RC cola International

Stefan

2st lite snabbare svar på mina frågor denna gången. Undrade varför jag kunnat beställa om det inte finns. Och om det finns några planer att sälja på flera marknader.

They are the only ones producing it on anexclusive basis for our distributor in New Zealand. They are not supposed to ship the product anywhere else but to New ZZealand. Since it is only 40 bottles we will not oppose this transaction but they should not have agreed to it.

Unfortunately we do not have any plans for it in the near future. Our bottlers, like Kopparbergs, have not shown enough interest in the product. Maybe with time they will get mre enthusiastic about it.

Stefan (svrt)

Kopparbergs är kontaktade, liksom ett par kontakter på andra ställen.

Jag håller er uppdaterade när jag får reda på något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *