Sabotage

Tyvärr har någon haft lite roligt med Fulcola den senaste tiden. Efter att ha hittat ett säkerhetshål har personen bland annat lyckats lägga till nyheter. Först var det ganska harmlösa saker, och då tyckte vi inte att det gjrde så mycket, men idag la personen till en enkel kodsnutt för att skicka vidare alla besökare till stoppsidan.se.

Den nuvarande versionen av Fulcola är allmänt gammal och skruttig, och innehåller garanterat fler säkerhetshål än det som personen i fråga har hittat den här gången. Det är inget vi sticker under stolen med, utan tvärt om en av anledningarna till att vi arbetar med en helt ny version av sidan.

Det är så klart tråkigt att någon roar sig med att sabba för andra, nu får vi överväga att försöka lappa ihop den nuvarande versionen av sidan istället för att arbeta med den nya, alternativt begränsa funktionaliteten tills den nya verisonen är klar. Vi är så klart inte särskilt sugna på något av detta, utan skulle hellre se att en harmlös sida som den här skulle kunna få finnas till även om inte säkerheten är den bästa.

Skrivet av

3 kommentarer

Peter

Trist :/. Jag hoppas ni har polisanmält detta, för ni gör ett väldigt bra jobb och håller oss uppdaterade i colavärlden! Och om det är till någon tröst så har den kriminella inte lyckas få ut “nyheterna” i erat RSS-flöde, jag har inte sett några fejkade nyheter alls innan jag läste om det i denna uppdatering.

Martin Gunnarsson

Vi fick ett mail om problemet ganska snabbt, så nyheten hann inte ligga ute så länge. Vi kommer inte att posta så mycket information om vad vi gör och inte, för att inte underlätta för wannabe-hackern. Vi har sparat alla uppgifter, och har accessloggar från vårt webbhotell, så händer det en gång till blir det nog en polisanmälan.

H-G

Bra att ni fixat till “buggen”, blev lite fundersam när jag hamnade på stoppsidan.se. Förövrigt så tycker jag att ni gör ett bra jobb med Fulcola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *