Nej, vi säljer inga blå piller

För lite mer än en månad sen blev Fulcola utsatt för en liten hackerattack. Hackarna installerade ett lömskt script som infogade en massa länkar till tveksamma pillersidor. Det listiga med det här scriptet var att det bara kördes om det var en sökmotor som besökte sidan, varken vi eller någon vanlig besökare kunde alltså märka att något var fel. Det är ändå otroligt dåligt för oss eftersom Fulcola nu är starkt förknippat med olika läkemedelsnamn i t.ex. Googles index. I vissa fall blev besökare som klickade på länkar till Fulcola i sökresultaten vidareskickade till de här pillersidorna.

Det är tråkigt när det händer, men det verkar tyvärr vara förhållandevis vanligt att sånt här händer. Vi har förhoppningsvis rensat bort all kod skurkarna lämnade efter sig, vi har bytt alla viktiga lösenord och kommer att hålla sidan under uppsikt ett bra tag framöver för att snabbt upptäcka om något liknande händer igen. Om du tycker något ser skumt ut är vi som vanligt tacksamma om du hör av dig till oss.

Vi vill i alla fall poängtera att vi inte håller på med någon ljusskygg länkning själva, Fulcola betyder väldigt mycket för oss och det är väldigt tråkigt att bli dragen i smutsen på det här viset. Förhoppningsvis repareras skadan av sig självt efter ett tag när sökmotorerna inte längre hittar några referenser till spännande mediciner här. Vi har bett Google att scanna om hela sidan, med lite tur kan det påskynda processen.

Varmt tack till Johan och Niclas som upptäckte och uppmärksammade oss på problemet.

Skrivet av

8 kommentarer

Christoffer

Tråkigt att höra men ser fram emot en fortsatt läsning. mycket god cola har testat pga. denna sajten. Men vilken är den bästa sommarcolan att tex. ta med sig till stranden en varm dag?

Martin Gunnarsson

Trevligt att höra. Själv skulle jag nog köpa med mig ett par burkar Pepsi twist, som plötsligt har dykt upp i den amerikanska delen av läskhyllorna under våren. Det är en riktigt fin citroncola som säkert kan passa bra en varm sommardag.

Tompa

Fulcola, fortsätt att göra ert fantastiska jobb trots att vissa personer gör sitt bästa för att förstöra vårt kära Internet! :/

Förresten – vi läsare skulle gärna höra era synpunkter på nygamla Black Orange som till viss förvåning nu återlanserats, komplett med originaletikett och allting! (stödköp, trots att den tyvärr är sötad med socker och inte Stevia eller annat sötningsmedel som inte är onyttigt)

Martin Gunnarsson

Tack, vi låter oss inte nedslås så lätt :-)

Syftar du på Fanta black orange eller den svenska MAC black orange? Vi fick lite rapporter om att en återlansering av den senare var på gång i början av förra året, men det försöket lades på is tror jag. Oavsett vilken cola du menar, var kan man hitta den?

Martin Gunnarsson

Hemköp, intressant. Det får bli ett besök snarast!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *