Strandfynd

Såhär i semestertider fann sig delar av fulcolaredaktionen vandrande på Brännös klippor och gjorde ett riktigt strandfynd!

Vad vi hittade var en helt vanlig burk svensk Coca-cola som helt enket fått ligga och dra sig i solen och vinden en tidsperiod av okänd längd. Copyrightåret på burken är 2007, men vi vet inte hur mycket det säger om tillverkningstillfälle och tanklöst nog kontrollerade vi aldrig bäst-före.

Det tryck som bevisligen uppstått fanns fortfarande kvar, burken var hel och hållen och vägde som den skulle. Att öppna hade känts lite som ett vanhelgande av en sådan klenod, så vi återbördade den helt enkelt till fyndplatsen efter att ha dokumenterat det hela. (Dessutom hade det nog brutit mot en del arga säkerhetsföreskrifter.)

Hur som helst fascinerades vi av den fräcka designen i både färg och form. Namn som Coca-cola sunset, Coca-cola bloated och Coca-cola burst dök upp i redaktionens sommarvarma hjärnor, men det är mindre viktigt. Huvudsaken är att mer än gärna skulle se en specialutgåva av något slag med liknande stil.

3 kommentarer

Niclas

Den har 1 kr i pant, vilket infördes 15:e september 2010, men jag har för mig att det tog närmare ett år innan alla 50 öres burkar var borta ur handeln. Äldre än 2011 är den nog inte i alla fall.

Imponerande hur den helt inverterat toppen är det hur som helst. Jag har sett liknande saker i burkar som frusit, men aldrig så här perfekt. Oftare är det då botten som trycks ut, och de brukar alltid spricka någonstans när det händer.

salingo

ser coolt ut att färgat av sig och ut svullet ser som cola håller att sprängas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *