Mix by SodaStream

När vi gjorde vårt test av SodaStream var vi en smula besvikna på att man bara kunde bubbla vatten i apparaten, och att eventuell smak måste tillsättas i efterhand. Som SodaStream-rookies hade vi hoppats att man skulle kunna kolsyra juice, mjölk eller vad som helst egentligen. Det hade så klart bara varit en kul grej, och vår besvikelse var inte särskilt djup.

Tydligen är vi inte de enda som saknade möjligheten att bubbla olika drycker, SodaStream har nämligen lagt ner mycket tid och pengar på att ta fram en ny maskin kallad Mix by SodaStream som klarar just detta. Användningsområdet är så klart inte att testa hur kolsyrad mjölk egentligen smakar, i alla fall inte enbart, utan maskinens “killer feature” är att kunna kolsyra olika drinkar på precis rätt sätt efter att de är färdigblandade.

Utseendemässigt är Mix väldigt lik modellen vi testade, SodaStream Source. Den stora skillnaden är en pekskärm på framsidan där man kan välja bland olika drinkar och andra drycker, och maskinen kan sedan kolsyra dessa precis lagom mycket. Den tekniska utmaningen har alltså varit att bygga ett munstycke som inte täpps igen av att kolsyra exempelvis söta vätskor, och man får anta att det finns någon löstagbar del som går att rengöra.

Vi får väl se om vi får chansen att stifta närmare bekantskap med Mix i framtiden, tills dess finns mer info på mix-sodastream.com.

Skrivet av

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *