Spam

Som trogna läsare vet har vi till och från haft lite bekymmer med spamkommentarer här på Fulcola. Det senaste året har vi gått från en hemmabyggd och ganska halvhjärtad lösning till mer standardiserade verktyg, och sett allt bättre resultat. På vår gamla plattform bytte vi först ut vår enkla captcha mot ReCAPTCHA från Google, vilket var både enkelt och roligt. Det löste i stort sett alla problem med skräppost, men krävde ett extra moment från alla som skrev en kommentar. När vi bytte ut den gamla Fulcola-plattformen mot WordPress i mars i år kunde vi enkelt börja använda Akismet istället. Akismet är en tjänst som granskar kommentarer från miljontals webbsidor och hela tiden lär sig identifiera nya sorters spam. Just vår installation har skött sig ypperligt de första fyra månaderna, idag släppte den igenom det första skräpet efter att ha korrekt identifierat 15027 spam och släppt igenom 65 äkta kommentarer. Ungefär 3750 skräpkommentarer i månaden fastnar alltså i Akismets filter, ungefär en var tionde minut dygnet runt, varje dag, och det på en liten okänd sida som Fulcola.

Fortsätter Akismet sköta sig såhär bra ser vi ingen anledning att lägga till ytterligare filterfunktioner, det är bara att hålla tummarna helt enkelt!

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *