Boylan’s natural cane cola

Det här är en av de mest intressanta recensionerna vi har gjort på länge, av flera anledningar. Vi har aldrig stött på någon “naturlig” cola som har varit särskilt god, det verkar vara en omöjlig ekvation. När så Boylan gör en naturlig variant av Boylan sugar cane cola – en av de godaste colasorterna som finns – blir vi så klart nyfikna. När de dessutom säger precis samma sak som vi, att de aldrig har hittat någon god naturlig cola, och att de vill ändra på den saken, då har de vår odelade uppmärksamhet.

Att en cola är naturlig innebär att den är tillverkad helt på naturliga ingredienser. En lite mystisk sak är att Boylans vanliga sugar cane cola tycks vara tillverkad av ungefär samma saker som den naturliga varianten, men en stor skillnad i innehållsförteckningarna är att på den naturliga flaskan står alla smakämnen uppradade, medan de på den vanliga står ihopklumpade som “natural flavors”. Vi är faktiskt inte säkra på vad skillnaden är, men vi har skickat frågan till Boylan bottleworks.

Boylan’s natural cane cola kommer i samma fantastiska flaskor som bryggeriets övriga drycker. Det finns andra colaförpackningar som håller samma höga klass (exempelvis Curiosity cola och Puma kola), men mycket bättre än såhär blir det inte. Vi skruvar av kapsylen och nosar på flaskans innehåll. Det luktar som naturliga colasorter brukar lukta, fast lite djupare på något sätt. Mycket kanel. Redan innan vi häller upp det första glaset lägger vi märke till att Boylan’s natural cane cola är ganska ljus till färgen, något som också brukar vara ganska typiskt för naturliga colasorter.

Boylan’s natural cane cola skummar i princip ingenting när man häller upp den, vilket känns lite tråkigt. Den verkar helt enkelt inte vara särskilt kolsyrad, efter upphällningen ser den mest ut som ett glas brun saft, inte särskilt inbjudande. Smaken är väldigt speciell. Den är ganska tung, med tydliga toner av apelsin, kanel och vanilj. Onekligen en ganska naturlig smak, som snarare för tankarna till någon sorts blandsaft än en cola. Trots det är den inte direkt äcklig, utan ganska trevlig att dricka, men den håller inte den höga nivå vi tidigare har kunnat förvänta oss av Boylans drycker.

För att vara naturlig är den här colan riktigt god, men i jämförelse med “onaturlig” cola har den inte så mycket att sätta emot. Boylan har gjort ett bra jobb, och kanske går det inte att få till en bättre colasmak än såhär med enbart naturliga ingredienser, men såna saker har egentligen ingen betydelse när det är dags att betygsätta en cola. Vi har testat flera flaskor, och alla har varit lika svagt kolsyrade. Det är väldigt konstigt, vi är ganska säkra på att lite mer kolsyra hade varit positivt för smakupplevelsen.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 34cl
Inköpsställe:
Ica Maxi, Munkebäckstorg, Göteborg
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Stefan Edquist

7 kommentarer

Zakarias Andersson

Den finns även att köpa på ICA inne på kvarnen i Uppsala

John

Jag skulle föreställa mig denna cola är sånt som gamla gubbar i staterna dricker när dom får slut på öl ungefär. Dvs, en riktigt Macho cola med lite kolsyra, men med trevlig borttoning i smaken.

Finns för övrigt och köpa på City Gross i Helsingborg.

Henrik

Har letat efter Boylans sorter i många butiker och hittade till slut denna i min vanliga butik ICA Maxi i Borås. Smaken är lik Red Bulls Cola som fanns i Sverige ett tag, den var också en naturlig variant.

Jacob

En av de godaste Cola jag druckit!
Finns på Coop Forum Bromma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *