Coca-cola orange vanilla

Vaniljcola kan vara riktigt gott och en fin apelsincola är inte heller dumt, men en blandning av de två är ganska oväntad kombination. Extra spännande då att stifta bekantskap med Coca-cola orange vanilla som Ovrhypd importerar från USA. Enligt Coca-cola själva är det den första nya Coca-cola-smaken på över tio år, men det beror allt på hur man räknar.

Burken är mestadels orange med en röd cirkel bakom den klassiska Coca-cola-loggan, så som  Coca-colas olika etiketter såg ut här i Sverige innan den nuvarande stilen med horisontella fält överst för att indikera smak och variant. Under loggan försöker en apelsinklyfta förtydliga vilken smak det är på colan, men den ser mer ut som en citronklyfta och det finns inget som på motsvarande sätt symboliserar vanilj. Helheten är kort och gott inte alls lika stilren som den nuvarande designen.

Vi knäpper upp burken och känner direkt igen den klassiska doften av Coca-cola vanilla. Möjligen kan vi ana en nyans av apelsinsaft också, men den döljs i såna fall väl av den söta vaniljen. Faktum är att doften som helhet snarare drar lite åt körsbär. Vi häller upp ett glas och ler förnöjt åt hur perfekt colan skummar. Skummet dröjer sig kvar lagom länge och lämnar ett lite sprittande glas klassiskt rödbrun cola efter sig. Verkligen inbjudande!

I smaken känner vi mer av apelsinen, men även här är likheterna med Coca-cola vanilla stora. Vi är inte alls säkra på att vi hade identifierat smaken som apelsin i ett blindtest. Faktum är att den körsbärsliknande doften nog hade kunnat lura oss att det här var en Coca-cola cherry vanilla snarare än orange vanilla. Det enda spåret av apelsin vi hittar är en lite sträv smak av apelsinskal långt bak i munnen, men den är å andra sidan väldigt trevlig.

Trots att inte apelsinsmaken lever upp riktigt till förväntningarna är Coca-cola orange vanilla en otroligt välkomponerad cola. Det söta i colan förstärks av vaniljsmaken och kanske även av apelsinen, men sötman balanseras upp fantastiskt fint av en frisk och fräsch kolsyra. När vår testburk är slut önskar vi att vi hade köpt fler, och det lär vi göra när vi får chansen.

 

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Ovrhypd
Pris:
15,00 kr
Pris/liter:
42,25 kr

1 kommentar

Anders Grenhult

Maken till Coca Cola har jag aldrig hört talas om! Apelsin och vanilj? Vad skall de hitta på näst? Man riktigt känner smaken i denna recension och får känslan av att Fulcola dricker denna fruktcola direkt ur dess kalla burk med kondensdroppar på en fjärran vit sandstrand, kanske rentav i självaste Florida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *