Coca-cola signature mixers herbal notes

Co-created by Antonio Naranjo, Master mixologist

Vi har nyligen testat två av de fyra smakerna i serien Coca-cola signature mixers, Coca-Cola signature mixers smoky notes och Coca-cola signature mixers spicy notes. Nummer tre heter Coca-cola signature mixers herbal notes, och var i ärlighetens namn den vi var minst sugna på på förhand. Pratar man örter och cocktails blir det ju lätt mynta av det hela, och den har en lite för karaktäristisk och stark smak för vissa av oss.

Våra förväntningar förändras direkt när vi läser om de dominerande smakingredienserna, som precis som hos övriga signature mixers är listade på flaskans framsida. Humle, dillfrö, tagetes och citrongräs. Vi upplever i en mild känslomässig berg och dalbana i takt med att vi går igenom listan. Humle känns väldigt spännande i en cola, dillfrö är det svårt att inte bli skeptisk till, tagetes känns oväntat och lite konstigt, och citrongräs låter som en given succé. Örtiga smaker är svåra, förhoppningsvis har mixologen Antonio Naranjo som ligger bakom den här kombinationen fått den till synes brokiga skaran av ingredienser att harmonisera på ett bra sätt.

Vi öppnar den lilla flaskan som är precis lika fin som hos de övriga smakerna i serien, men med en passande mintgrön accentfärg. Vi nosar nyfiket i flaskans mynning och förvånas över en ganska stark doft av mynta trots att ingen sådan fanns med i smaklistan. Kanske är det våra hjärnor som främst förknippar en generell örtighet med just mynta, men doften hade inte känts konstig varken ur en tandkrämstub eller ett tuggummipaket. När vi häller upp vårt första glas blir doften en aning mindre vass, men vi hade fotfarande tveklöst gissat på mynta i ett blindtest. De två tidigare smakerna i serien har sett ganska rikligt kolsyrade ut, men Coca-cola signature mixers herbal notes bubblar mer likt vanlig Coca-cola. Utseendemässigt finns det egentligen inget som sticker ut, den ser ut precis som ett glas vanlig cola.

Det är svårt att beskriva smaken på något annat sätt än just örtig, som mynta men utan det skarpaste mintstinget. Anstänger vi oss kan vi hitta både en ton av dill och en liten topp av citrongräs, men där någonstans tar våra smaklökar slut. Är man väldigt van vid olika örtiga smaker kanske man direkt skulle säga att tagetesen kompletterar dillfröet på ett bra sätt, men där är vi tyvärr inte riktigt. Något vi däremot lägger märke till är en ganska torr känsla på tungan efter varje klunk, lite som motsatsen till sliskigt. Det känns nästan lite fräscht, och det är ju ovanligt när man dricker en förhållandevis söt dryck.

Sammanfattningsvis konstaterar vi att den spretiga smaklistan känns som en väldigt sammanhängande helhet, men att den inte är något för oss. Naturligtvis har det till stor del med personliga preferenser att göra, men av de fyra smakerna rökig, kryddig, örtig och träig känns örtig som den minst passande i en cola. Humle och citrongräs gjorde oss ganska hoppfulla, men tyvärr blev detta ändå lite av en besvikelse. Inte minst med tanke på hur de tidigare smakerna i serien har levererat.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 20cl
Inköpsställe:
eBay
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *