Coca-cola signature mixers spicy notes

Co-created by A. Chía and P. Guy, master mixologists

Dags att stifta bekantskap med smak nummer två i Coca-colas serie mixers särskilt framtagna för att blandas med mörk sprit. Vi har tidigare testat Coca-Cola signature mixers smoky notes och kommer inom kort även att testa Coca-cola signature mixers herbal notes och Coca-cola signature mixers woody notes.

Spicy notes låter intressant. Vi har provat några olika colasorter med chili genom åren, men ingredienslistan den här gången lovar mer än bara hetta. Smaken, som för övrigt är komponerad av mixologerna Adriana Chía och Pippa Guy, består utöver colabasen av lime, ingefära, rosmarin, jasmin och jalapeño. En spännande blandning helt klart.

Förpackningen följer exakt samma mönster som hos Coca-Cola signature mixers smoky notes, men här är accentfärgen passande nog röd istället för brun. Vi älskar verkligen de här retroflaskorna, som hämtade från en finare speakeasy på tjugotalet. Synd bara att de är så små, men flaskor särskilt framtagna för drinkblandning brukar vara det. Kanske är det så att de här mer komplexa smakerna ändå hade blivit för mycket efter typ en halvliter?

Vi häller upp ett glas och noterar att det som väntat skummar precis som man vill och ser ut som vanlig Coca-cola. Den enda detaljen som sticker ut är att colan har en tät och livlig kolsyra med bubblor som stiger upp från hela glaset, precis som hos smakkompisen smoky notes. Doften är svag och skvallrar inte om att det är något annat än vanlig Coca-cola i glaset.

Smaken är däremot annorlunda, men inte så dramatiskt som vi hade väntat oss. Det finns en tydlig ton av lime och ett litet sting av ingefära. Varje klunk avslutas med en väl avvägd chilihetta. Ingefärsstinget hade vi nog lätt kunnat missa om vi inte visste om det eftersom det fungerar som en perfekt brygga mellan limen och chilin, men letar man efter ingefära så finns den där. Möjligen kan vi hitta en svag ton av rosmarin också, men då börjar vi närma oss gränsen för vad vi faktiskt känner och vad vi inbillar oss eftersom vi vet vad vi borde känna. Med det inte sagt att colan inte hade smakat annorlunda utan jasmin och rosmarin.

Smakerna vi verkligen känner, alltså cola, lime, ingefära och chili, är en fenomenal kombination. Hettan är inte alls besvärande men hänger kvar bak i halsen en lång stund efter varje klunk. Det är lite roligt att sitta och smutta på ett glas cola som på något sätt smakar som sydöstasiatisk mat. Som del i en cocktail är den säkert alldeles utmärkt, men Coca-cola signature mixers spicy notes behöver ingen sprit för att vara trevlig. Den har en stark karaktär som står stadigt på egna ben, och frågan är vad mer man hade velat blanda i när colan i sig redan bjuder på en så trevligt komponerad bukett av smaker. I en bar i goda vänners sällskap hade en flaska eller två lätt slunkit ner, men det är däremot inget vi hade velat dricka till mat.

Sammanfattningsvis är det här en ruskigt god cola, vi hittar inget att klaga på över huvud taget. Självklart passar den inte alla människor i alla situationer, men söker man något lite mer komplext som utmanar smaklökarna snarare än att bara släcka törsten är en Coca-cola signature mixers spicy notes svårslagen.

 

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 20cl
Inköpsställe:
eBay
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *