Coca-cola signature mixers woody notes

Co-created by Alex Lawrence, Master mixologist

Efter att ha provat Coca-Cola signature mixers smoky notes, Coca-cola signature mixers spicy notes och Coca-cola signature mixers herbal notes har vi nu kommit fram till den fjärde och än så länge sista smaken i signature mixers-serien – Coca-cola signature mixers woody notes. Smakerna har genomgående hållit hög kvalitet, och den enda vi inte har älskat var herbal notes. Förväntningarna är därmed fortsatt höga.

Nummer ett i serien, smoky notes, hade en stor portion aromatiskt trä i sig vilket gjorde det lite svårt att hålla reda på vilken smak det egentligen var man satt och drack. Det ska bli intressant att se hur woody notes känns i jämförelse. Flaskan är så klart lika fin som de övriga i serien, läs gärna de tidigare recensionerna för en mer detaljerad beskrivning av den. När det gäller designen av Coca-cola signature mixers woody notes är accentfärgen brun, men en lite ljusare nyans än hos smoky notes.

Coca-cola signature mixers woody notes är framtagen tillsammans med mixologen Alex Lawrence. Smaklistan som pryder flaskans framsida listar i turordning patchouli, copaibabalsam, basilika, vetiver och yuzu. Det känns mer som beskrivningen av en herrparfym än en cola, men de nya smakintrycken är så klart en av anledningarna till att den här colaserien är så spännande. Vi hade spontant gissat på mer ekfat och liknande träiga smaker i listan, men vi inser samtidigt att vår bild av träinslag i drycker är lite enklare och mer begränsad än proffsens.

Vi öppnar den lilla flaskan och sniffar som vanligt nyfiket i dess mynning. Den här gången doftar det inte särskilt mycket, en ljust träig ton kan vi nog urskilja men det kan också vara våra sinnen som vill mer än de kan. När colan har fått komma ur sin flaska känner vi en lite tydligare doft, dels vanlig cola men också något lite citrusaktigt. Vi tar och smakar helt enkelt.

Coca-cola signature mixers woody notes smakar helt klart annorlunda än vanlig Coca-cola men det tar några klunkar innan vi börjar kunna urtyda på vilket sätt. I bakgrunden av hela klunken glider en ton med som bäst kan beskrivas som lite torrt träig. Vi kommer att tänka på ljust trä utan bark som har legat och torkat i solen en tid. I slutet av klunken finns en sträv ton av citrusskal som lämnar tungan med en torr känsla. Samma citruston framträder ganska tydligt om man låter colan skumma runt lite i munnen. En stund efter att man har svalt en klunk hänger en svagt träig eftersmak kvar. Den drar lite åt det beska, ungefär som att slicka på en sked av trä som vissa glassförsäljare har börjat erbjuda.

Helhetsintrycket är till skillnad från tidigare smaker i serien aningen spretigt, men man skulle kunna sammanfatta smaken som vuxen citrus med lite träiga undertoner. Det är en komplex blandning av flera smaker, men de är alla ganska subtila och svåra att skilja ut. Som cola betraktat känns det som en lite torrare men ändå fylligare version av Coca-cola. Vi gillar den absolut men vi brister inte ut i lovsång på samma sätt som med vissa andra smaker i serien.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 20cl
Inköpsställe:
eBay
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *