Cola from USA

Många japanska colamärken lägger mycket krut på att visa sina starka band till USA. Exempelvis Las cola, där las står för Los Angeles sunshine, Panacrest cola med den amerikanska flaggan över halva burken, och California cola, som nog inte kräver någon närmare förklaring. Ingen av dem är dock så tydlig med sitt önskeursprung som Cola from USA. Man kan undra vad det är som är från USA, receptet kanske? Konceptet?

Cola from USA säljs precis som sina “amerikanska” vänner ovan i en röd aluminiumburk. Lite stjärnor och vita böljande linjer försöker övertyga oss ännu mer om colans starka band till USA, men alltihop blir bara väldigt colageneriskt och intetsägande. Det är ingen tvekan om att det är en burk cola, men den säger absolut inget om sig själv. Kanske är det inte det den vill heller, den kanske bara vill vara ett likvärdigt men billigare alternativ till Coca-cola, åt konsumenter som inte bryr sig så mycket eller tittar så noga.

När vi häller upp det första glaset skummar det ordentligt, och det är ett livligt skum som sprakar, fräser och hoppar. Det försvinner i en ganska lagom takt, och kvar blir en betydligt lugnare tillställning. Det bubblar lite småtrevligt i glaset, och vi har inga större klagomål när det gäller utseendet.

Cola from USA har en svag, men djup och inbjudande doft. Smaken är en väldigt vanlig colasmak, som egentligen inte drar åt något särskilt håll, eller har några särskilda undertoner. En god men lite opersonlig colasmak helt enkelt. Vi har lärt oss från tidigare provningar att japanska colasorter brukar vara ganska söta, och Cola from USA är inget undantag. Efter varje klunk får man en lite jobbigt söt eftersmak i svalget, och colan är inte tillräckligt frisk för att jaga bort den känslan. Ingen törstsläckare direkt, men det har vi inga krav på.

Sammanfattningsvis är Cola from USA en god cola, lite i sötaste laget kanske, ingen jättehit, men å andra sidan inte heller någon katastrof. Colasmaken i sig är som sagt väldigt god, och innehållet känns som tur är mer påkostat än förpackningen.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Japan
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Jack Wangebo

1 kommentar

Peter Ericsson

Intressant recension, även roligt att höra att japanska color är sötare än de vi här hemma i Europa. Därför förstår jag att ni konstaterar att Cola from USA nog inte är något man tar fram när kvicksilvret klättrar över 35C direkt. Förpackningen var dessutom otroligt ful :) (jag hade gärna satt mitt betyg, men då måste jag samtidigt sätta betyg på smak och utseende och det vet jag ju ingenting om).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *