Eldorado cola

Eldorado är inte helt okända kedjan Axfoods eget budgetmärke, som man bland annat återfinner på Willys. Eldorado colas tvålitersflaska har ett stadigt och funktionellt utseende. Etiketten lyckas kännas lite billigt min-första-etikettdesign-i-Photoshop utan att vara alltför ful. Men nog kunde man lagt lite mer tid på den?

Eldorado cola skummar trevligt när vi häller upp den, inte för mycket och inte för lite. Allt skum är visserligen borta strax efteråt, men det bubblar i alla fall glatt och inbjudande.

Smaken är söt, rund, trevlig och … ja, det var väl ungefär det hela? Det finns inte mycket att känna i Eldorado cola, något som å ena sidan gör den väldigt lättdrucken, å andra sidan ganska menlös.

En fundering släpper oss inte. En undran dök upp i vårt huvud redan när vi provade Eldorado cola light och vägrar försvinna. Vad vi undrar är detta: Är Eldorado cola och Eldorado cola light exakt samma drycker som Hellefors cola och Hellefors cola light? När vi provade Eldorado cola light hade vi ingen Hellefors cola light till hands, men nu sitter vi med både Eldorado cola och Hellefors cola och kan göra en direkt jämförelse. Förutom att vår Hellefors cola är mer avslagen upplever vi att skillnaden i smak är väldigt nära noll.

Axfood skriver inte ut vem som tillverkar Eldorado cola, bara att den “tillverkas i Sverige”, men inte bara själva flaskorna är identiska (förutom etikettdesignen förstås), innehållsförteckningarna är faktiskt identiska de med. Vi noterar dock att man skrivit ut saker på olika sätt, och kan inte låta bli att undra om det är ett aktivt (och i vårt tycke ganska fånigt) försök att få dem att verka olika vid en snabb anblick. Det känns nämligen inte som en slump att alla ingredienser den ena skriver som E-nummer har den andra angivit med ett vanligt namn. Dessutom har Hellefors cola näringsvärdena angivna per 100 ml medan Eldorado cola har dem angivna per 100 g. Vem är förresten det minsta intresserad av näringsinnehållet per gram i en dryck? Och borde man inte skriva ut exakt vad den väger om man nu anger innehållet så?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Hemköp
Pris:
7,95 kr
Pris/liter:
3,98 kr

44 kommentarer

Jenny

En billig och en rätt så ok Cola. Inte topp tio, men godkänd

Marre

den här köper jag när jag har dåligt med pengar. Billig och drickbar.

Philip

Köper/Dricker 1-2 liter varje dag, bästa läsken. A A A A. Finns inget bättre

Daniel

Bästa läsken! Mmmmm bränner som penseltvätt i halsen, ni måste köpa!

Niclas

Smakar ungefär som lacknafta, vaknar flera gånger under natten med en sjuk halsbränna, deras “fanta” är ännu värre, fick åka ambulans.

Lollo

Inte den bästa Colan precis, men prisvärd och godkänd

Aja

Denna är som drickbar kanel. Den sticker liksom i munnen. Den smakar inte jättemycket cola, mest kanel som sagt. Nästan som att dricka vodka, trots att den bara består av kolsyrat vatten med färgämne och koffein. Har aldrig druckit en cola som bränner i halsen som denna :D

eldoradocola for life

gött som fan dom som hatar Eldorado cola kan dra åt helvete

Eldorado fan 69 420

Eldorado cola är gör gött, jag skulle ge mitt liv för det

EldoradoMannen1337

Eldorado e bäst förfan om man inte tycker det e man dum

eldoradocola for life

Eldorado cola är världens bästa cola den borde säljas utomlands i Afrika så att dom fattiga kan dricka Eldorado cola istället

Eldorado guden

Eldorado cola borde säljas i hela världen så alla barn kan få känna dess underbara smak

Alfons

Jag älskar Eldorado cola!
Jag föredrar den framför alla andra Cola:or som finns på marknaden.
Jag har dock inte testat Hellefors cola
Låter intressant och skulle vilja veta var man kan få tag på den?
Utöver det så tycker jag att denna sidan är en väldigt positivt initiativ!
Önskar jag hittat denna sida tidigare då jag är en Coca-Colaman! (se narkoman för referens)

Eldoradocolaärminfavoritläsk

BÄSTA KOLAN NÅNSIN, ALL YOU HATERS BACK OFF, Ni förtjänar inte den oerhört delikata svarta bubblande vätskan inuti förpackningens rymd.

Thomas

Utan tvekan mest prisvärda colan. Kanske även godast. Men idioterna på hemköp har slutat sälja den riktiga colan o har numera bara sockerfri. Skandal.

Peter Hallgren

På fulcola finns bara kommentarer sedan 2020 02 20 recensera andra nya color i fältet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *