Eldorado cola

Eldorado är inte helt okända kedjan Axfoods eget budgetmärke, som man bland annat återfinner på Willys. Eldorado colas tvålitersflaska har ett stadigt och funktionellt utseende. Etiketten lyckas kännas lite billigt min-första-etikettdesign-i-Photoshop utan att vara alltför ful. Men nog kunde man lagt lite mer tid på den?

Eldorado cola skummar trevligt när vi häller upp den, inte för mycket och inte för lite. Allt skum är visserligen borta strax efteråt, men det bubblar i alla fall glatt och inbjudande.

Smaken är söt, rund, trevlig och … ja, det var väl ungefär det hela? Det finns inte mycket att känna i Eldorado cola, något som å ena sidan gör den väldigt lättdrucken, å andra sidan ganska menlös.

En fundering släpper oss inte. En undran dök upp i vårt huvud redan när vi provade Eldorado cola light och vägrar försvinna. Vad vi undrar är detta: Är Eldorado cola och Eldorado cola light exakt samma drycker som Hellefors cola och Hellefors cola light? När vi provade Eldorado cola light hade vi ingen Hellefors cola light till hands, men nu sitter vi med både Eldorado cola och Hellefors cola och kan göra en direkt jämförelse. Förutom att vår Hellefors cola är mer avslagen upplever vi att skillnaden i smak är väldigt nära noll.

Axfood skriver inte ut vem som tillverkar Eldorado cola, bara att den “tillverkas i Sverige”, men inte bara själva flaskorna är identiska (förutom etikettdesignen förstås), innehållsförteckningarna är faktiskt identiska de med. Vi noterar dock att man skrivit ut saker på olika sätt, och kan inte låta bli att undra om det är ett aktivt (och i vårt tycke ganska fånigt) försök att få dem att verka olika vid en snabb anblick. Det känns nämligen inte som en slump att alla ingredienser den ena skriver som E-nummer har den andra angivit med ett vanligt namn. Dessutom har Hellefors cola näringsvärdena angivna per 100 ml medan Eldorado cola har dem angivna per 100 g. Vem är förresten det minsta intresserad av näringsinnehållet per gram i en dryck? Och borde man inte skriva ut exakt vad den väger om man nu anger innehållet så?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Hemköp
Pris:
7,95 kr
Pris/liter:
3,98 kr

40 kommentarer

jonas

Jag tycker denna colan är helt okej för priset!

Ps: Det är väl 2liters flaska? inte 1.5?

Fredrik Björeman

Ni har så rätt så, det var en ren miss av mig när jag lade in informationen till recensionen. Det är skönt att veta att läsarna har ögonen med sig!

Robin

Tycker denna cola är sjukt god, föredrar den före någon annan faktiskt. Verkar inte vara någon annan som delar samma mening, men skönt för mig som får den billigt då :)

Annabelle

Finns i burk, liten petflaska och 2 liters petflaska..
Jag älskar denna.. Inget slår ju Coca cola i smaken men denna ärm riktigt bra för priset.. Betalade 6,90kr för 2 liter.. Jag menar, hur mycket pengar är det? Älskar den..

Kapten Krok

Faktiskt en ganska god cola. Perfekt till chipsen!

Vasselina

Med tanke på priset som ovanstående talare har nämnt så…Jo, den är helt ok. 6/10 typ

Insatt

Hellefors tillverkar en hel del drycket under Eldorados märke, eller gjorde det i alla fall förr.
Men samma sak gäller med nästan alla EMV-varor (Butikernas egna varumärken, euroshopper, first price mm.), de ber en existerande producent att göra en produkt under deras namn.

rasmus

Finns det Eldorado cola light?! Varför finns den inte i Jönköping??? Det är katastrof! Jag måste klaga på willys :O

Colan är väldigt god om jag får säga det själv. Förpackningen är dock fantasilös men den visar att eldorado bryr sig mer om innehållet än utseendet.

Joakim

Coca-cola Cola kanke är den bästa Collan som finns tycker vissa men Eldorado cola kanke inte smakar samma men coca Cola är dyr Eldorado cola är billig och smakar lika gott folk säger usch fan vad den smakar illa vad smakar illa smaka dr pepper då ska ni få smaka på nåt som smakar äckligt jag gillar den lite men ni kommer typ spy

Daniel

Väldigt god och billig cola, slår utan vanlig coca cola med hästlängder!!

Marko Gavric

Ey mannen, bästa cola som finns! Mycke cola till billig peng! Vi ses när pengarna är slut!

Hazim

Den är jätte gott och för mig är god smak tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *