Hellefors cola

Hellefors bryggeri är specialiserat på att tillverka drycker som säljs under butikskedjors egna varumärken. Stora kedjor som kunder borde borga för att Hellefors har ett bra kunnande och kvalitet på sina varor, så det är inte helt utan förväntningar vi sätter oss för att prova Hellefors cola.

Tvålitersflaskan vår testcola levererats i är i sig helt okej, den är bastant och gör inga direkta försök att likna någon annan. Etiketten försöker inte heller likna någon annan speciellt mycket och tur är väl det. “Billig” är ett ord som omedelbart dyker upp i huvudet, “ful” är ett annat. Vi får helt enkelt en mycket tydlig känsla att det är en riktig fulcola vi snart ska smaka på.

Intrycket är som tur är lite bättre när man väl häller upp. Det skummar visserligen väldigt återhållsamt, men det lilla som är ser i alla fall trevligt ut. När skummet försvunnit (en väntan på några sekunder) bubblar det ganska glatt och inbjudande. En försiktig doftning på det fyllda glaset ger inga speciella ledtrådar, så vi går djärvt vidare med den första klunken.

Vi tar en ordentlig klunk, låter colan skölja över smaklökarna och sväljer. Sedan tar vi en klunk till på samma sätt. Det första som kommer över våra läppar är ett fundersamt “hmmm …” Vi ger oss raskt in på tredje klunken i vår jakt på en tydlig smak. Det smakar ju i alla fall helt klart sött … Man kan känna en smak som för tankarna till billig päronglass, precis som i syskonet Hellefors cola light. Men det är på det hela taget en väldig utmaning för smaklökarna att hitta något att göra i Hellefors cola. Vi har svårt att tänka oss att vi skulle känna igen smaken som cola i ett blindtest, möjligen via uteslutningsmetoden?

En sak är i alla fall säker: Hellefors cola är väldigt lättdrucken. Man kan utan problem hälla i sig både ett och två stora glas. Frågan är bara varför. Oftast har man väl ändå något bättre för sig. Som cola betraktad känns det här som ett riktigt bottennapp, det smakar helt enkelt inte cola. Som allmän billig läsk finns det inga direkta fel på Hellefors cola, men även i den jämförelsen är frågan om man inte oftast vill ha något med lite mer ryggrad att dricka.

Vi för vår del tycker att Hellefors antingen kan hålla sig till att tillverka drycker på andras recept, eller lägga klart mer krut på att förbättra sitt eget märke.

Vårt testexemplar av Hellefors cola var några få veckor efter sitt bäst-före-datum när vi provade den. Vi tror dock inte att denna korta tid påverkat colan i någon märkbar utsträckning, även om vi naturligtvis är öppna för att jämföra med en helt aktuell flaska om tillfälle ges.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
ICA Maxi Eurostop Örebro
Pris:
8,90 kr
Pris/liter:
4,45 kr
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats

22 kommentarer

Jeppe

Jättegod smak! Som Coop Classic cola med en stänk av banansmak. Helt rätt!

Anonym

Så Coop å Hellefors är samma? Ja Coops är juh inte så dum, får köpa den här i dagarna å testa då hur den är. Såg dom hade 6 pack 2 litrare på en affär här i stan.

J

Hellefors cola och Coop cola är inte EXAKT samma cola som Henrik påstår.

Visserligen tillverkas Hellefors och Coop båda på Hellefors Bryggeri, vilket för övrigt även Xtra, Premier m.fl. gör, men det är INTE samma recept.

Jobbar där…

Mäjl

Denna recenssion bör uppdateras då det har kommit en ny Hellefors cola

willaim

Kass recension…Du är nog den enda person som inte tycker om denna cola. Den smakar ju fan nästan exakt som vanlig coca cola.

C

Grymt god cola ju! Serveras väl kyld, smaskens. Banansmaken har jag inte tänkt på men de är bara välkommet, bananläsken måste återvända! Coca-cola Banana inom en snar framtid?

I alla fall, nästan godare än vanlig cola. Just nu kan jag köpa den i sexpack på maxi i halmstad för 12kr, så med panten blir det 2kr litern :D

cola med ostsmak

Ica Maxi i Sollentuna ligger i närheten av Stinsen

Köttefar Von lidl

Rikigt god manlig och fyllig cola smak,… som det anstår en moderat. Perfekt en lördagkväll med vännerna i hemmabiosalogen och under kristallkronorna till vårens första grillmat.

Ragnar

Jätte god cola med fyllig smak:) Köper den lite då och då:P
Perfekt med denna cola och ett xbox 360 och spela:D

Fredrik Svärd

Jag har köpt denna colan i snart ett halv år på maxi i skövde. och den är lika god varje gång. även om jag har råd med icas cola eller Coca-cola så väljer jag hellre denna hellefors colan. den är god törstsläckande och billig. på Ica Maxi i Skövde ger man 9 kronor (inkl pant) för 2 liter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *