ICA cola light

ICA har alltså bytt tillverkare för sin cola, från det åtminstone för mig okända Telemark mineralvann till det åtminstone för mig väldigt välkända Spendrups. Spendrups har ju en viss koll på drycker, så förhoppningen finns att man ska ha tjänat något i bytet.

Till att börja med har etiketten genomgått en liten uppfräschning, och jag tycker resultatet är väldigt trevligt. Lite gladare, lite spralligare, lite snyggare. Nåja, dags att hälla upp!

Skummet är riktigt trevligt, stora fina bubblor som håller sig kvar lite längre än man först tror. Doften har en klar ton av citrus över sig. Är man välvillig kan man tänka att det doftar fräscht, men vi har en del dåliga erfarenheter av diskvatten color som doftat citron så vi låter bli att fundera för mycket över saken och smakar istället.

Och smakar gör det. Välgjort, sött och runt på ett sätt som för tankarna till Pepsi max. Möjligen kan den bli lite tung efter ett tag, men det är mer än känsla som finns där när man provar än någon absolut och bekräftad sanning.

ICA cola light är för övrigt fortfarande sötad med aspartam (och acesulfam K), så de som bytte bort sin Coca cola light när den gick över till sukralos behöver inte byta igen.

ICA fortsätter att sätta sitt märke på välgjorda och goda color, och i och med tillverkarbytet har man höjt ribban ännu ett snäpp. ICA cola light står sig väl i konkurrensen med de stora colamärkena. Jag tycker det skulle vara spännande om ICA tog sig för att göra någon intressant smaksatt cola. Det skulle säkert kunna bli hur bra som helst, och stå ut lite mer från konkurrenterna. ICA cola light står nämligen inte ut från mängden speciellt mycket, den lämnar inget speciellt avtryck för mig. Och det är det mest negativa man kan säga om den.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
ICA Malmborgs, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

8 kommentarer

Anonym

Den godaste budgetcolan som är sockerfri just nu. Den är betydligt godare, och har även mustigare smak än t.ex den horribla Lidl-colan Freeway, den är även betydligt godare än Willys och Vivos Premier-cola. Kolsyran finns kvar lika länge som Coca Cola Lights kolsyra – vilket är betydligt längre än de color jag nämnt, även Coca Cola Zero och ett par andra color.

Det negativa är att den skummar väldigt mycket när man tappar upp. Men hellre det än att kolsyran inte skummar alls och att den försvinner efter en halvtimme.

Micke

En av marknadens bästa light-Color !.Den skiljer sig på en viktig punkt från de flesta övriga lightvarianter: Den saknar den påtagliga,och överdimensionerade sötma som många andra lider av.Istället får man en stabil och ganska genuin colasmak,vilket gör den väldigt lättdrucken och “myspysig”.Den når dock inte upp till min favorits,”Pepsi max“´s,nivåer när det gäller smakrikedom.
-Men helt klart värd en andraplats,inte minst för att den vågar sticka ut ! :-) .

Anonym

Något förändrades tidig höst 2012, varefter smaken har fallit. Före det var ICA cola light den enskilt godaste light-colan, men nu smakar den inte alls lika bra. För mycket ingefära, säger jag spontant. Väldigt synd.

Micke

Oj,visste inte ens att den här webbsidan fanns kvar !. Jag skrev tydligen för tio år se´n här om DEN DÅ,mycket högkvalitativa “ICA cola light”. -Precis som “Anonym” nämnde,så ändrades smaken KRAFTIGT nå´ngång under 10-talet ! (“”Anonym” hävdar att det var hösten -12. Själv minns jag inte exakt,men det är fullt möjligt). För mig blev det rätt uppenbart när jag skulle äta baksmällefrukost,en sommarförmiddag i fritidshuset. Läskflaskan såg EXAKT ut som vanligt,men va´ fasen…Vad är det för konstig eftersmak ??. I tron att det var ngt jag ÅT som var problemet (=bröd med pålägg) började min hjärna söka efter smakminnen/associationer. Det hela landade i: MÖGEL !. Många turer och diskussioner med min dåvarande flickvän senare,så insåg jag att jag måste ta stälning till: Vad smakar det om den här,-NYA !-,”ICA cola light” ?… -EGENTLIGEN ?. Ja,det är en ovanlig “fågel” bland de svenska lightcolorna,helt klart,men mögel smakar den INTE ialf !. Colasmaken FINNS där,men den störs av en mängd andra,ospecifika smaknyanser.Och inte minst då,i eftersmaken.Den hör till de mindre söta lightcolorna,och den har inte heller ngn våldsam hög/intensiv kolsyranivå. Om man betänker att “Ica” satt på receptet till den FÖREGÅENDE varianten av drycken med samma namn,MEN uppenbarligen SUMPADE DET,så var/är det ett oförlåtligt agerande av den/de frigolitskallar som bär ansvaret för detta !. Men o.k.,när de nu har valt att trappa ner “från Mercedes till Hyundai”,så får man utgå från rådande “Hyundai”-status då. Och det nya receptet är inte alls i närheten av att vara SÄMST bland lightcolorna (om inget hänt de senaste 5 åren,så tronar “Freeway cola light” på den posten,följt av nga tidigare/dagsaktuella försök från “Coop” med div. av deras butiks-lightcolor) !. Nejdå. Men jämfört med vadsomhelst ifrån “Coca colas” eller “Pepsis” (eller “RC” för den delen) sortiment,så är den inte mycket att hurra för,å andra sidan.-Visst,lättsötad lightcola/lightläsk är alltid attraktivt när det är värmebölja.Men före 2018,så var det fenomenet väldigt begränsat under ett svenskt kalenderår,så det argumentet väger inte heller så tungt.-En störande sak är att “ICA cola” tidigare var ett TYDLIGT budgetalternativ i “Icas” affärer. Nu har man valt att lägga sig förvånansvärt när de stora märkena,prismässigt. -En SÄMRE lightcola,till ett HÖGRE pris,m a o !. -Dags för genomgripande personalutbyten på “Icas” marknadsavdelning verkar det som.. /M.

Cailleach

Bästa colan för mig. Är tyvärr en aning beroende och klämmer 2-3 flaskor om dagen. Precis så “blaskig” som jag vill ha den. Ingen söt hinna kvar i truten efter man svalt. Önskar den fanns i 50cl flaskor för bilen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *