Marks & Spencer cola

Marks & Spencer en kedja av bland annat matbutiker i Storbritannien. De har funnits sedan artonhundratalet och är ett klassiskt inslag i vilken engelsk stad som helst. Vi har fått en flaska av företagets egenbrandade cola, och det är dags att se vad den går för.

Etiketten är inget utöver det vanliga, men föredömligt enkel i sitt utförande. Framsidan har en röd bakgrund med lite subtila mönster, och på den står bara Marks & Spencer med ganska liten text, och cola med jättestora bokstäver. Inget snack om vad det är för produkt alltså. På baksidan finns ganska mycket information om innehåll och liknande, men allt är snyggt uppradat och känns seriöst och trevligt.

Colan skummar väldigt fint, och ser över lag ganska inbjudande ut. Smaken är ganska speciell, ganska söt men med en förhållandevis stark bismak av … något. Först är det väldigt svårt att sätta fingret på vad det smakar, men samma ton finns i lukten, och det är efter att ha suttit och sniffat på colan ett tag vi kommer på det. Precis som Cuba-cola så både luktar och smakar den här colan rom. Coca-cola med en skvätt rom i, precis så smakar det. Rom och cola är en väldigt trevlig blandning, och den här bismaken är inte något negativt i sig. Tyvärr gör den, tillsammans med den ganska väl tilltagna sötman, att Marks & Spencer cola är långt ifrån någon törstsläckare. Det är nästan så att man blir mer törstig av att dricka den.

Slutsatsen om Marks & Spencer cola är alltså att det är en trevlig cola, men definitivt inget man ska köpa för att svalka sig en varm sommardag. Den passar nog inte heller så bra till chips eller mat, och att dricka den till godis är nog nästan lite kaka på kaka. Nej, precis som Vanilla coke kanske den här colan trivs bäst på egen hand, som alkoholfritt alternativ på en fest till exempel.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Marks & Spencer, England
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

2 kommentarer

Axel

Finns tre organsiska colasorter på astrid och aporna i malmö. en av dem är Whole earth organic sparkling cola vilken är ett bottennapp. De andra två finns inte än på bloggen och är Øcola
och Naturfrisk Cola Cool Fruit. Øcola är inte så cool men det är däremot Naturfrisk Cola Cool Fruit, en vuxnare cola med smak av mustig äppeljuice, lätt topp fem på min lista.

Martin Gunnarsson

Ø-cola kommer vi att testa inom kort, men den andra skulle det definitivt vara trevligt att lägga vantarna på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *