Pepsi berry

Pepsi with a splash of blueberry juice

Pepsi berry är en del av en fruktig trio från Pepsi som lanserades i våras. De övriga två är Pepsi mango och Pepsi lime, och det de har gemensamt är att de delvis är smaksatta med riktig fruktjuice. “Berry” i namnet verkar syfta på blåbär och hallon, åtminstone om man ska tro bilderna på burkens framsida. Colan innehåller däremot bara blåbärssaft, ingen hallon-dito.

Burken är klädd i den vanliga blå Pepsi-designen kompletterad med ett böljande lila fält högst upp och några mycket mindre uppenbara blå fält i nästan precis samma nyans som burken i övrigt. Intill loggan finns som sagt en bild av ett hallon och ett blåbär. Designen är lekfull och trevlig, men inte lika poppig som syskonen Pepsi mango och Pepsi lime.

Direkt ur burken doftar Pepsi berry väldigt mycket av både blåbär och hallon, eller snarare någon sorts tuggummiversion av blåbär och hallon. Sött. När den väl har hamnat i vårt glas upplever vi mer hallon än blåbär i doften, men det är svårt att säga om det är doften som har förändrats eller våra näsor som vant sig. Med tanke på att colan innehåller blåbärssaft hade vi spontant väntat oss att den skulle ha åtminstone en svag nyans av blått. Vi inbillar oss att den bruna färg colan faktiskt har möjligen drar lite mindre åt rött än vi är vana vid, men mer än så är det inte. Uppriktigt sagt kan det lika gärna vara inbillning. Vi kikar närmare på innehållsförteckningen och ser att blåbärssaften står som clarified blueberry juice concentrate, vilket skulle kunna innebära att man plockat bort färgen från blåbärssaften på något vis. Eller menar man clarified som att den inte är grumlig? Svårt att veta.

Smaken är rund och söt, och colan känns väldigt fyllig på ett trevligt sätt. Det är en välbalanserad sötma som inte blir sliskig eller jobbig. Bärsmaken domnieras av blåbär, och harmoniserar fantastiskt bra med colasmakens olika toner. Den tjocka känslan i munnen beror nog delvis på en väldigt mjuk kolsyra, och kombination med sötman och bären ger nästan en känsla av glass. En burk slinker lätt ner och hade vi haft en till hade vi inte tvekat på att öppna den, det här är en riktigt god cola. En efterrätt på burk, barnsligt god utan att bli för mycket.

Burken hade kunnat varra lite piggare och doften är lite för söt och artificiell, men smakmässigt kan vi inte komma på något att klaga på hos Pepsi berry. Det är en otroligt god smaksatt cola. Ingen törstsläckare utan som sagt mer åt efterrättshållet, men det är det sannerligen inget fel med. Pepsi berry har funnits som en sommarspecial i USA och säljs numera bara i två utvalda butikskedjor. Vi hoppas att den kan få fortsätta finnas ett bra tag till, för det här är en riktig höjdarcola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Ovrhypd, Malmö
Pris:
22,00 kr
Pris/liter:
61,97 kr

4 kommentarer

Mats F

Låter ju hur gott som helst. Men jag skulle gärna se att Pepsi max chill kom tillbaka. Den var fantastiskt god. Måtte man kunna hitta denna i en civiliserad butik i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *