Pepsi raw

Det har blivit allt mer populärt med lite mer naturliga produkter de senaste åren, och det är så klart väldigt positivt. Vi har testat naturliga colasorter som har varit allt ifrån hemska till fantastiska, men alla har de haft en sak gemensamt, att de har tillverkats av mindre företag, ofta specialiserade på just naturliga och ekologiska produkter. Därför är det lite extra spännande när vi sätter oss till bords för att stifta närmare bekantskapp med Pepsi raw, giganten Pepsis bidrag till det naturliga colautbudet.

Pepsi raw skyltar stolt med att inte innehålla några artificiella färgämnen, sötningsmedel, smakämnen eller konserveringsmedel. Den är gjord på rörsocker och innehåller bland annat extrakt av äpple och kolanöt. Den tycks också innehålla lite mindre kalorier än andra colasorter, och det är så klart ingen nackdel.

Burken har ett väldigt speciellt utseende som säkert inte faller alla i smaken, men personligen tycker jag den är otroligt snygg. Den har en fin brun färg, med en enkel och tydlig design. Tummen upp från den här sidan bordet alltså.

Pepsi raw är ganska ljus till färgen, och det har vi sett förut i såna här sammanhang. Det kanske är så att det krävs kraftigare grejer än bränt socker för att färga läsk mörkare. I övrigt är det oroväckande lite liv och rörelse i colan. Lite skum skyndar snabbt bort från ytan, sen är det enda livstecknet en gles ström av extremt små bubblor som inte riktigt ser ut att höra hemma i glaset.

Det finns nyanser av kanel och lakrits i doften från glaset, och de återfinner vi även i smaken. De motas undan lite av en något starkare ton av äppeljuice. Pepsi raw smakar inte så jättestarkt, men smaken är otroligt god. Den smakar lite jul, och då menar vi inte julmust, utan något annat. Vi drömmer oss bort en stund till varma kök fulla av ljus, mat, släkt och vänner. När vi är tillbaks i verkligheten igen börjar glasen bli tomma, och vi noterar att lakritstonerna blir tydligare framåt slutet av glaset, speciellt i doften.

Det här är inte för alla, det är ingen mainstreamcola, det är är något mycket finare än så. En colasmak som skiljer sig från i stort sett allt vi har smakat tidigare, helt klart en av de godaste colasorterna vi har stött på. Vilken upplevelse.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Heathrow, London
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Peter Björndahl

12 kommentarer

Daniel

Nja, för en gångs skull är jag glad att Pepsi hårdnackat vägrar att lansera nya smaker i Sverige. Jag menar, vi har haft orginal-Pepsi, Pepsi max och Pepsi light här i evigheter. Medans övriga världen har massor med roliga och kreativa smaker har vi… ja, just ingenting. Men Cola med lakritssmak? Nej tack, det klarar jag mig utan. Pepsi Green Apple och Pepsi Moito däremot… smaskens och sockerfritt dessutom!

Stefan

Denna måste jag testa! beställer några burkar på ebay.

Stefan

Fick hem 10burkar för några dagar sedan. Får högt betyg av mig oxå så man får hålla tummarna att den kommer till sverige. för 60spänn burken har jag inte lust att lägga igen. Men nu har jag iallafall testat den.

Anonym

Om herr Gunnarsson sett versionen i glasflaska tror jag han avlidit. Det finns t.ex. på engelska versionen av Wikipedia. Inte lika cool som Boylan dock.

Danny

Blev ett pack (8st) 15cl burkar på ebay för 150kr inkl frakt.
I hope it’s worth it :)

Recoil

Varför kommer aldrig sånt här till Sverige för? Svenskar är så fega, de vågar inte pröva något nytt, kör på samma säkra kort hela tiden och flyr undan allt som verkar udda. Det är tack vare den här konservativa mentaliteten som jag blivit berövad min älskade Vanilla coke :P

Stefan (svrt)

Angående Pepsi raw så skulle jag inte bli förvånad om Pepsi kommer be Carlsberg (som brygger Pepsi i Sverige) att starta upp produktion av Raw om den går bra på de marknader som den introducerats på i dagsläget, Sverige ligger rätt bra till när det gäller varor med “naturliga produkter” rent generellt och är på så vis ett intressant land.

Det ryktas även om att Coca-cola är på gång med en “naturlig cola”, men mer information om den kan jag inte ge för tillfället. Men kommer den ut så skulle jag tippa på att Sverige blir en av testmarknaderna, såsom vi blev en testmarknad för Vanilla coke. Skulle den släppas här och Raw gå bra på nuvarande marknader så kommer den garanterat hit. Dock är det också viktigt att säga Sveriges Bryggerier (tidgare bryggeriföreningen) i vilken både Carlsberg och Coca-cola Drycker AB ingår också har bestämda “lanseringsfönster” som bestämmer när de olika bryggerierna kan lansera produkter på marknaden.

Och när vi ändå är inne på Vanilla coke så tror jag inte att det var pga den konservativa svenska mentaliteten, detta då vi ur ett produktlanserings perspektiv inte alls är speciellt sena att testa nya produkter – därför är vi i många fall ett provland (dock så gäller det ej nödvändigtvis cola drycker)

Problemet med Vanilla coke var nog snarare att vi i norden fick den sötaste av de tre varianter (inte ens USA har den)
Detta är lite märkligt då söta och sötsliskiga smaker går hem i USA medan vi i Sverige oftare föredrar mindre sötsliskiga smaker. Man kan undra om det är så att Vanilla coke hade fått överleva längre om en mindre söt variant hade lanserats i Sverige.

Sen så hade Coca Cola en beräkning av att det skulle säljas lika många liter i norden som i USA (räknat per person) vilket säkerligen var en grov missräkning, vilket också visade sig genom att de såldes ut billigt på diverse lågprisaffärer ganska kort tid efter lanseringen.

Kort sagt – det fanns inte tillräckligt många personer i norden som ville ha en sån sötsliskig läsk.

Daniel

Nu har jag avnjutit min första Pepsi raw :)
Först vill jag påpeka att jag tycker att burken är riktigt jäkla snygg, stilren och enkel.
Smaken? På något perverst sätt är den god, iaf. för mig själv som kan vara rätt kräsen.
Den smakar organiskt och har en eftersmak utav saltlakrits. Helt klart godkänd!
Men den ska bara drickas i småmängder, min burk på endast 15cl räckte gott och väl för att göra mig nöjd.

Aleksandar

Jag har fåt tassarna på Pepsi Natural som tappas upp i en helt underbar flaska istället för burk. Själv föredrar jag starkt flaska över allt annat, och Pepsi Natural är verkligen en höjdare. Utseende, smak och förpackning. Det här med lite liv och pissigt skum märker jag inget av, kanske är läsken på flaska bättre än den på burk. Jag skulle starkt nominera Pepsi Natural på flaska till fincola position! =)

Henrik

Köpte ett 4-pack (flaska 0,3liter) Pepsi raw på ASDA i Sutton, England. Fick betala £1.97 (ca 23kr).. ett kap alltså! Jättesnygg flaska. Måste säga att jag blev grymt imponerad. Smaken – vet inte om jag hädar men den påminde om den gamla glassen Igloo och inte så jättesöt.Skummet var helt perfekt och var med till slutet. Som recensionen säger ingen mainstreamcola men samtidigt frisk och hyfsat lättillgänglig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *