RC cola

RC cola hette från början Chero-cola, och skapades så tidigt som 1905 i Columbus, USA. Det är alltså en klassiker vi har att göra med, även om receptet säkert har ändrats en del på hundra år. RC cola är mycket populär i hemlandet, men har nog aldrig varit någon storsäljare i Sverige.

RC cola skummar riktigt snyggt när man häller upp den, men blir sedan nästan helt stilla. Det är lite synd, vi föredrar colasorter som håller igång lite även efter att det första skummet har lagt sig. Det känns lite mer livat och gott på något sätt.

Det här är definitivt en av de sötare colasorterna vi har testat. Den blir definitivt för sliskig efter ett tag, den påminner lite om Cuba cola på det sättet. Våra testglas är ganska små, de rymmer kanske 1,5 dl, och efter ett sånt glas är man nöjd. Munnen blir trött på allt det söta. RC cola är alltså inget man bör använda för att släcka törsten, man blir troligen mer törstig av att dricka den. Den har dock en mycket distinkt colasmak, vilket naturligtvis är trevligt. Vi är väldigt förtjusta i colasorter som har en egen identitet och inte desperat försöker vara Coca-cola.

RC cola tillhör inte våra favoriter, men den är ett fint inslag på colamarknaden, och som sagt en riktig klassiker. Det är kul med colasorter som har en historia, men det är onekligen så att smaken går först. Om inte RC cola var så söt kunde det ha blivit en riktig hit.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
AG:s favör
Pris:
2,90 kr
Pris/liter:
8,79 kr

60 kommentarer

Avatar

Älskar smaken men hatar sockret fick Ölmage av för mycket RC cola , att diet versionen inte finns är en hädelse.

ripto

rätt god köper ibland 3 burkar för en tia på dollarsore

Hästen

Först gången Jag drack den var den bäsk med mycket kolsyra. Andra gången var den söt med “Mellan” kolsyra

Avatar

Älskar den Colan , men eftersom jag en gång gått upp i vikt så skulle jag ta RC cola Diet versionen :)

Micke

JAG ÄLSKAR RC-COLA !!.-Även om jag kan förstå de som kanske tycker den är för söt.Detta är alltjämt en cola som står på egna ben,och den kraftiga sötman är en del av dess identitet.Det är dock två saker som förgrymmar mig: 1,Varför är den så svår att få tag i ??,och, 2,Varför finns det ingen light-version ??.SKÄRPNING KOPPARBERGS BRYGGERI !!.

Nefus

Den här Colan smakar ju knappt någonting ungefär som kolsyrat vatten med väldigt svag Cola-smak. Hade stora förväntningar på att denna skulle bli det perfekta alternativet till Coca Cola och Pepsi men icke.

johan

köåper den varje Alags match på ip och den är god mycket och den har hängt med i några år nu och jag har inte trötnat änu on´ch jag lär dricka den i förtsätningen

dampdampdamp

helt sjukt sliskig, förstår inte att man kan tycka om den.

Zoolution

Helt klart en av de godaste cola-varianterna som finns därute. Överträffas bara av ubuntu. Båda har lika ljuvlig eftersmak och är precis lagom kolsyrade. =)

Alexander

kommer ihåg denna från riddar veckan i hova, köpte en 33cl burk, tyckte den va mycket god, men en sak tog mina tankar en anning, den hadde en eftersmak av något som smakade banan.

räccola

Den här colan är riktigt god. finns denna även i light?

Lena

Vi har den i light i Norge, tror jeg. Selger RC cola her.

Svinar

Min absoluta favorit-cola. Väljer den framför alla andra, alla dagar om året.

5/5/5

H-G

Drack en burk idag: Hade faktiskt glömt bort hur gott den smakar. Det blir till att köpa några burkar till.

Lasse

Får tre burkar RC cola för 12:- på Ica Kvantum i Solna Centrum just nu.

Gustaf

Noen der kan köpa 24 stk och skicka til mig i Malmö? Mail mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *