RC cola

RC cola hette från början Chero-cola, och skapades så tidigt som 1905 i Columbus, USA. Det är alltså en klassiker vi har att göra med, även om receptet säkert har ändrats en del på hundra år. RC cola är mycket populär i hemlandet, men har nog aldrig varit någon storsäljare i Sverige.

RC cola skummar riktigt snyggt när man häller upp den, men blir sedan nästan helt stilla. Det är lite synd, vi föredrar colasorter som håller igång lite även efter att det första skummet har lagt sig. Det känns lite mer livat och gott på något sätt.

Det här är definitivt en av de sötare colasorterna vi har testat. Den blir definitivt för sliskig efter ett tag, den påminner lite om Cuba cola på det sättet. Våra testglas är ganska små, de rymmer kanske 1,5 dl, och efter ett sånt glas är man nöjd. Munnen blir trött på allt det söta. RC cola är alltså inget man bör använda för att släcka törsten, man blir troligen mer törstig av att dricka den. Den har dock en mycket distinkt colasmak, vilket naturligtvis är trevligt. Vi är väldigt förtjusta i colasorter som har en egen identitet och inte desperat försöker vara Coca-cola.

RC cola tillhör inte våra favoriter, men den är ett fint inslag på colamarknaden, och som sagt en riktig klassiker. Det är kul med colasorter som har en historia, men det är onekligen så att smaken går först. Om inte RC cola var så söt kunde det ha blivit en riktig hit.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
AG:s favör
Pris:
2,90 kr
Pris/liter:
8,79 kr

60 kommentarer

Math

Godaste colasorten (och med bäst namn) av alla enligt mitt tycke.

Ps. Kul sida! Keep it up.

Gabbe

Bra cola Ganska okej Gillar den En sak bara Lägg up Nygårdas Cola om ni redan hade lagt up den men Det finns en cola kommer ej ihåg vad den heter men bläää fyfan Äcklig som fan den finns i ICA MAXI´s butik med gul röd etikett Varnar er!!!

Anonym

RC cola light finns nu i sverige fast bara i glas flaska finns i Idre fjäll.

Sven

RC-Cola finns att köpa i Göteborg på Ica Focus. Där finns mer eller mindre allt.

Sebastian

Riktigt gott när man inte har andra alternativ! Önskar mitt område kunde ta in flask varianten om den finns kvar.

Carl Eckerbom

RC cola åtminstone här i Mexiko smakar typ som gammla XL cola gjorde och i nuläget är lätt RC cola enligt mig godare än alla andra Cola möjligen Freeway cola undantagen då den är billig! Men den finns inte här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *