Sainsbury’s classic cola

Distinctive premium taste

Sainsbury’s är en stor brittisk kedja av matbutiker, och som en sådan har de naturligtvis egna produkter. En av dem är Sainsbury’s classic cola, som enligt burken har en “distinctive premium taste”. Eftersom burken i övrigt är väldigt stilren och snygg får man intrycket att det här är en riktig kvalitetscola. När man ser att samma sak står på den sockerfria varianten (Sainsbury’s classic diet cola) blir man lite mer tveksam.

Sainsbury’s classic cola skummar något alldeles fruktansvärt, och vi kollar genast innehållsförteckningen. Det skulle ju kunna vara en sån där cola sötad med både socker och sötningsmedel (typ Coca-cola C2 eller Eldorado cola 50), men så är inte fallet. Efter att skummet har lagt sig, och det tar inte så jättelång tid, sprudlar och sprattlar colan precis på det sättet som vi gillar. Många andra colasorter har en viss förmåga att vara helt livlösa efter att man hällt upp dem, och vi brukar ofta påpeka det. Här blir det istället stora tummen upp!

Colan luktar precis som colasorter med riktigt kolanöt i brukar göra, men någon sådan finns det inte heller spår av i innehållsförteckningen. Däremot finns en “flavourings (including caffeine)”, och där kan det kanske ingå lite kolanöt. Vi har ju näsa för sånt här, så vi borde inte ha fel!

Efter den första klunken går det inte att låta bli att säga OJ. Den här colan smakar verkligen mycket cola, och inte alls på något överdrivet eller jobbigt sätt. Den har en nästintill perfekt balans mellan friskhet och sötma som gör att det första glaset är tömt innan man hinner fatta vad som har hänt. Det här, mina vänner, är en riktigt god cola. Den har inte en riktigt lika djup och vuxen smak som vår klassiska favorit Boylan sugar cane cola, men den lirar definitivt i samma liga. Inte illa!

Burken är som sagt upplyftande fri från snirkliga linjer och foton av cola med isbitar i. Den är istället klassiskt röd, som är lite sådär genomskinlig så att aluminiumet syns igenom och det blir en väldigt blank färg. Den är helt enkelt snygg. Den här colan överträffade våra förväntningar på flera sätt, och det är alltid kul. Det är inte så ofta man hittar såhär god cola bland butikernas egna varor.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Sainsbury's, Storbritannien
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

4 kommentarer

Martin Gunnarsson

Inte omöjligt faktiskt, jag får diskutera lite med Fredrik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *