Sainsbury’s classic diet cola

A distinctive premium taste

Sainsbury’s är en stor brittisk kedja av matbutiker, och som en sådan har de naturligtvis egna produkter. En av dem är Sainsbury’s classic diet cola, en cola som på förhand inte verkar vara något speciellt över huvud taget. Den är sötad med sukralos, precis som Coca-cola light. Det är inte mycket att skriva hem till mamma om, men i innehållsförteckningen finns ett par udda inslag värda att nämna. Den största ingrediensen är så klart kolsyrat vatten, men sen kommer maltextrakt och frukt- och grönsaksextrakt. Mystiskt, malt är om jag inte har fel för mig sött, och även frukt innehåller ju en del socker. Är inte det här en sockerfri cola? Svaret är nästan, en informativ liten skylt på burkens framsida berättar bland annat att en burk innehåller 0,3 g socker, och det får väl anses vara försumbart. Frågan är naturligtvis om dessa outsiders till ingredienser gör att den här lightcolan smakar bättre än andra lightcolor, och vi kommer till det om en liten stund.

Sainsbury’s classic diet cola bubblar på finfint efter att man har hällt upp den, och luktar lite åt colanötshållet precis som sin sockerstinna kusin Sainsbury’s classic cola.

Smaken, om man nu ens kan kalla det här för en smak, är vidrig. Den här colan smakar rent ut sagt hemskt. Coca-cola light med sukralos är ju ingen höjdare, men jämfört med den här soppan har den en fyllig och rik colasmak. Sainsbury’s classic diet cola borde inte få säljas som cola, den smakar bara sötningsmedel. Det har hänt några gånger förr, men det är sällan vi inte ens dricker upp första glaset när vi testar cola.

Tvi vale, nu förstår jag vad uttrycket “smaken är som baken” kommer ifrån!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Sainsbury's, Storbritannien
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *