Rykte: Nytt recept på Coca-cola light

Det går ett litet men väldigt intressant rykte om att Coca-cola light ska få ett nytt recept. Ryktet säger att den nya colan kan komma ut så snart som om ett par veckor. Om ryktet stämmer är det här riktigt heta grejer, eftersom inget är officiellt än.
Något som kan ha med detta att göra är att Coca-cola kommer att släppa en ny variant av Coca-cola light (eller Diet coke som den heter) i USA. Istället för Aspartam är den sötad med en blandning av Splenda och acesulfam-k (som även används i Fanta free). Splenda är dock ingrediensen Coca-cola pushar hårdast, colan kommer nämligen att heta “Diet coke sweetened with SPLENDA® brand sweetener”. Klatshigt namn, typ.
Så frågan är alltså om den här nya drycken från Coca-cola ska ersätta den klassiska Coca-cola light, om de två ska finnas sida vid sida, eller om något helt annat kommer att hända. Coca-cola poängterar att den nya varianten inte kommer att ersätta Diet coke i USA:

Q Are you changing the formula of the America’s #1 diet cola?!

A We ARE NOT changing the formula of America’s #1 diet cola, Diet Coke. It has been and will remain our flagship diet soft drink and will still be available where Diet Coke lovers have always been able to find it.

Our research (ongoing dialog with consumers) has revealed an opportunity to broaden the Diet Coke Family by ADDING a sucralose-sweetened offering under the Diet Coke brand.


Vi återkommer med mer information så fort vi får reda på något. Ta detta för vad det är så länge, ett rykte.

Läs mer om den nya amerikanska lightcolan: http://dietcoke.com

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *