Coca-cola light med sucralose

Igår fick vi ett hett tips om att Coca-cola light var på väg att få ett nytt recept. När jag var i Norge idag fick jag se att en ny variant av Coca-cola light var på väg ut i butikerna där. Allt pekar på att samma sak kommer att hända i Sverige inom kort. Precis som våra källor sa har sötningsmedlet aspartam ersatts av sucralose, som marknadsförs under namnet Splenda. Sucralose har precis som aspartam beskyllts för att inte vara speciellt hälsosamt. Frågan är om det är mer eller mindre skadligt än aspartam? Jag har svårt att tänka mig att Coca-cola skulle satsa så här mycket på ett osäkert kort, samtidigt kan ju ny forskning leda till att bilden av sucralose förändras.

Än finns ingen information om något av detta på Coca-colas norska hemsida, innehållsförteckningen anger fortfarande aspartam som största sötningsmedel.

Coca-cola light med det nya receptet känns igen på en liten symbol längst ned till höger på etiketten (se bild). Jag såg den i två butiker i Oslo, i den första var de nya flaskorna blandade med de gamla, i den andra fanns enbart den nya sorten. Det verkar alltså till skillnad från i USA inte röra sig om ett nytillskott i Coca-cola-familjen, utan en uppdatering av den befintliga Coca-cola light.
Vi har två flaskor av nya Coca-cola light på kylning just nu, vi passade även på att köpa en gammal som referens. Räkna med ett test väldigt snart!

Skrivet av

3 kommentarer

Zero

Coca Cola Light med Sukralos är en katastrof. Den är så jävla söt så det är inte sant. Läste på internet nyligen att sukralos är 600 gånger(!) sötare än vanligt socker, så undra på att den smakar så söt.

Martin Gunnarsson

Eftersom ämnet är så sött använder man såklart mycket mindre av det.

mikael

inte tillräckligt lite, speciellt inte i koncentratet de använder på biografer och sådant, jag gjorde misstaget att köpa Coca-cola light när den vanliga colan var slut på en SF-biograf för något år sedan när sukraloscolan var överallt, det smakade verkligen vidrigt och jag var illamående resten av dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *