Sucralose och diabetes

Vi fick en fråga angående sucralose och diabetes, det är ju trots allt en produkt framställd av socker, kan den verkligen vara lämplig för diabetiker?
Vi har gjort lite högst vetenskapliga sökningar på Google, och det verkar som om alla diabetiker där ute kan fortsätta dricka Coca-cola light utan att oroa sig. Sucralose framställs visserligen av socker, men det betyder inte att det faktiskt är socker.
Kroppen behandlar inte sucralose som socker, eller som en kolhydrat över huvud taget. Det påverkar inte blodsockernivån och därmed inte insulinproduktionen.
Visst kunde Coca-cola ha varit tydligare på den punkten, men om de hade bytt sötningsmedel från ett som inte påverkar blodsockernivån till ett som gör det hade det blivit en gigantisk skandal, och det tror jag inte att Coca-cola skulle utsätta sig för.

Observera att det finns sötningsmedel som påverkar blodsockernivån, men sucralose är inte ett av dessa.

Den här informationen kommer bland annat från IFIC (International food information council), som verkar vara en seriös organisation.

Läs mer på deras sida om sucralose.

Skrivet av

2 kommentarer

Mattias

TACK!

Även om detta inte hade med smaktest att göra så svarades det på ett mycket bra sätt.
Jag är mycket tacksam och måste säga att det är en mycket seriös och bra sida.

TACK!!!!

Mattias “diabetiker”

Martin Gunnarsson

Det var så lite så, det var lite dumt av oss att missa den biten helt från början. Man kan naturligtvis gräva djupare i det hela, men det här besvarar ju i alla fall frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *