Lördagsfunderingar

Vi har grubblat lite på två saker, och tänkte att det är bäst att fråga er läsare.

1: Sucralose heter sukralos på svenska, men vår statistik visar att alla som hittar hit i sin jakt på information om sötningsmedlet söker på “sucralose”. Detta beror naturligtvis på att det står så på Coca-cola light-flaskorna. Ska vi fortsätta kalla det sucralose, eller ska vi vara mer korrekta och kalla det sukralos?

2: Många hittar hit i sin jakt på ställen som säljer Jolt cola. Vi skulle kunna sälja Jolt cola för kanske 11-13 kr (inklusive pant) per halvlitersflaska, problemet är att frakten kommer att bli väldigt dyr. Vi räknar lite på det!
Om man köper en platta Jolt cola, alltså 24 flaskor, blir priset för bara colan ungefär 288 kr. Väljer vi sedan att skicka varorna med postpaket kommer frakten att kosta 225 kr. Totalt skulle man betala 513 kr, vilket gör att det faktiska priset per halvlitersflaska blir lite över 21 kr. Det är långt ifrån billigt. Ingen av de kända budfirmorna leverar paketet billigare än posten, så det blir svårt att få ner fraktkostnaden mer. Om någon tycker det låter intressant trots det höga priset är det bara att höra av sig.

Skrivet av

2 kommentarer

Xtian

1) kalla det sukralos. Finns det vett svenskt ord så kan vi väl använda det?
2) sorrylorry, ingen på redaktionen är speciellt intresserad. Däremot om nån kommer förbi Stockholm med ett flak Jolly cola så dansar vi en glädjedans.

Och 3) vi har ställt en fråga till er på vår blog. Kolla in FastFoodLovers. Inget allvarligt, bara intressant.

Martin Gunnarsson

Vi såg det :-)

Något dyker nog upp här i morrn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *