Att handla från Food From Home

Food From Home är ett danskt företag som säljer engelska och amerikanska livsmedel via internet, och sedan kör ut dem till diverse städer i Danmark och södra Sverige. De har funnits på vår spartanska länksida sedan vi hörde talas om dem, men vi har inte kommit oss för att handla något förrän nu.

Webbutiken man handlar i duger, men inte mer än så. Inga finesser utöver det absolut nödvändigaste. Varorna är indelade i olika kategorier, men varje vara verkar bara kunna tillhöra en kategori, så vissa varor finns inte riktigt där man väntar sig. Som tur är finns en sökfunktion.

Priserna är högre än i en vanlig butik eftersom varorna fraktas hit från utlandet, men det är ändå under smärtgränsen. Ett trepack Coca-cola light with cherry kostar exempelvis 44 danska kronor, vilket blir ungefär 18,50 svenska kronor per flaska.
När man har handlat, eller förslagsvis innan man gör det, kikar man i en tabell över var och när man kan hämta sina varor. Vi ville gärna hämta dem i Lund, och hit kommer bilen den första lördagen i varje månad.

När leveransdagen är inne är det dags att börja fundera på hur man ska betala. Alternativen är svenska pengar, danska pengar eller Dankort – ett danskt betalkort. Varorna körs inte ut till varje enskild kund, utan bilen stannar på förutbestämda ställen dit man får bege sig.
Varorna är förpackade i diverse kartonger, bara att betala och bära iväg sina grejer. Mycket smidigt. Jag lyckades dessutom göra av med alla danska pengar jag hade liggande. De räckte inte riktigt till hela betalningen men det gick bra att betala resterande belopp i svenska kronor.

Över lag är Food From Home ett ganska enkelt och förhållandevis billigt sätt att köpa matvaror från utlandet. Frakten för läsk och liknande kan bli väldigt hög om man ska beställa själv, så handlar man inte extrema mängder blir det förmodligen billigare att handla genom Food From Home. Webbutiken, och resten av företagets websida för den delen, kunde behöva en ansiktslyftning. Det skulle vara trevligt med ett lite enklare sätt att se när och var man ska hämta sina produkter. Att leta i långa listor är inte speciellt upphetsande.

Om du bor i Danmark eller södra Sverige tycker jag absolut att du ska testa att handla lite hos Food From Home.

Food From Home

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *