Glasbit hittad i Rival cola

Jeanette Cundell var och handlade i en butik på Fiskargatan i Gävle. Hon skulle köpa Coca-cola åt sin sambo, men eftersom butiken inte hade någon sådan fick det bli en flaska Rival cola istället.

Naturligtvis var sambon skeptisk när han inte fick sin vanliga cola, och det kan mycket väl ha räddat honom från ganska allvarliga skador. Han smakade på den nya colasorten för att se om den var något att ha, och fick genast en glasbit i munnen.

Tur att han var tveksam för hade det varit orginalcola skulle han ha halsat rejält, skriver Jeanette, jag stoppade tillbaka glasbiten i flaskan och tog med den hem i syfte att kontakta bolaget som tillverkar den.

Glasbiten var ungefär 1 cm lång och någon mm bred. Colan i var förpackad i en 500ml PET-flaska tillverkad 12/4 2006 klockan 23:46.

Skrivet av

2 kommentarer

Anonym

Det tillhör väl tyvärr inte ovanligheterna att man hittar saker i flaskor…fast en glasbit i en PET-flaska är ju ganska ovanligt förstås. PET-flaskor är ju dessutom en engångsvara så det ska ju inte kunna komma i grejer, samma tapplinje för glas och PET kan tänkas. Tråkigt och farligt när det händer.

Martin Gunnarsson

Det finns visserligen två typer av PET-flaskor, såna som bara används en gång och sedan mals ned (Å-PET) och såna som används flera gånger (R-PET). Jag funderar mer på om det verkligen var glas, eftersom det verkar vara svårt att få i sig glasbitar om man dricker försiktigt ur en flaska. Kanske var det plast?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *