Red Bull lanserar cola

Simply colaEfter många år i energidryckshörnan av marknaden har Red Bull bestämt sig för att börja tillverka cola. När Coca-cola lanserade sin energidryck Burn var det ganska uppenbart att de “inspirerats” väldigt mycket av Red Bull, med en snarlik smak och samma typ av burk. Glädjande nog har inte Red Bull försökt kopiera Coca-cola eller Pepsi rakt av, utan de har gått sin egen väg. Resultatet är Red Bull Simply cola, en cola som sägs gå tillbaks till coladryckens ursprung. Den är gjord helt på naturliga ingredienser, och får sin smak från både kolanöt och cocablad. Simply cola uppges ha ungefär 136 mg koffein per liter, och den kommer därmed inte med i toppstriden när det gäller koffeininnehåll. Den innehåller ändå mer koffein än både Coca-cola och Pepsi, och kommer att marknadsföras som “strong and natural”.

Red Bull Simply cola kommer att lanseras i bland annat USA (enbart i Las Vegas till en början), Storbritannien och Österrike under våren, men vi i Sverige blir tills vidare utan. Vi kommer naturligtvis att jobba stenhårt på att få hem ett par burkar redan innan den släpps här, och hoppas kunna återkomma med en recension innan sommaren.

Tack till signaturen Fongal för tipset!

Skrivet av

4 kommentarer

Läsken

Hoppas bara att den får en riktig colasmak till skillnad från Powerking white cola. Att den görs på kolabönor borgar ifos för en trevlig smak. Kolla gärna in denna nya läskblogg som jag skapade idag laskedryck.blogspot.com

Stefan

“Tack för ditt mail och ditt visade intresse för Red Bull. Som det ser ut nu finns det tyvärr inga planer på att lansera Red Bull Simply cola i Sverige.”

ett trist mail…fan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *