Återförslutbara aluminiumburkar

Coca-colas energidryck Burn kommer att börja säljas i en ny, återförslutbar aluminiumburk. Den nya burken har tagits fram av företaget Ball Packaging Europe i samarbete med Coca-cola, och lanseras till en början enbart i Frankrike. Burken ser ut som dagens aluminiumburkar, men med ett litet roterande plastlock som går att stänga igen om man vill spara burkens innehåll. Enligt de båda företagen föredrar konsumenter aluminiumburkar i alla lägen, utom just när man vill kunna återförsluta förpackningen. För mig personligen har det mer med storleken att göra, ofta känns en burk lite liten, men Burn-burkarna med det nya locket kommer faktiskt att rymma 500 ml. Vill man verkligen dricka så mycket av något som ger hjärtklappning även i mindre mängder?

Återförslutbar
Att en lite mindre produkt Burn blir den första testprodukten kan tyda på att Coca-cola inte är helt säkra på hur den nya burken kommer att tas emot av marknaden. Skulle det visa sig att plastlocket fungerar dåligt har de i alla fall inte dragit någon av sina flaggskeppsprodukter i smutsen. Enligt Ball kommer de nya burkarna att kunna återvinnas på samma sätt som de gamla, men det finns nog en risk att det lilla plastlocket faller bort ur återvinningskedjan och på så vis försämrar burken “återvinningsbarhet” en smula. De nya burkarna borde ju också vara dyrare att tillverka än dagens, dels för att de är mer komplicerade, och dels för att täcka utvecklingskostnaderna. Det går ändå inte att komma ifrån att aluminiumburkar är snygga, kyler innehållet fort och går att stapla på ett fiffigt sätt, och om det nya locket fungerar bra tror jag att det kan bli en riktig hit.

Det här är inte den första återförslutbara aluminiumburken vi har stött på, för ett par år sedan testade vi Jolt cherry bomb i en enorm aluminiumflaska med lock. Den liknade däremot inte en vanlig burk för fem öre, på gott och ont. Om någon har vägarna förbi Frankrike den närmaste tiden är vi mycket tacksamma för ett oöppnat exemplar av den nya burken, oavsett vad den innehåller.

Tack till Fongal för tipset!

Skrivet av

1 kommentar

huh?

Hjärtklappning? Vad pratar du om? Okej när jag o polaren sörplade i oss sammanlagt 5 st 50 cl av Frank’s energidricka. Då var det inte kul längre…

Du borde sluta dricka om det börjar knasa med pumpen av det lilla som finns i de burkarna! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *