Färska nyheter från Boylan

Innan vi kommer till själva nyheterna måste erkänna att vi har slarvat lite när det gäller benämningen av Boylan och deras colasorter. Vi har alltid, precis som många andra, kallat företaget för Boylan och colan för Boylan sugar cane cola. De korrekta namnen är Boylan Botting Company och Boylan bottleworks sugar cane cola. “Boylan Bottleworks” är en serie läskedrycker som Boylan Bottling Company tillverkar, mer känd som Bottleworks-serien. Vi kommer att styra upp det hela lite, men namnet Boylan sugar cane cola har blivit så bekant nu, så vi kanske fortsätter att använda det av bara farten.

När vi testade Boylan’s natural cane cola, som alltså inte ingår i Bottleworks-serien, började vi fundera över vad som egentligen gjorde den mer naturlig än vanlig sugar cane cola. De verkade innehålla precis samma saker, men ändå smakade den naturliga betydligt sämre. Mystiskt. Vi skickade naturligtvis iväg en fråga till Boylan, och efter en liten mailkonversation har vi en del intressanta saker att berätta.

De båda colasorterna innehåller precis samma saker, men de tillverkas på lite olika sätt. En av de sakerna vi tyckte sämst om med Boylan’s natural cane cola var att den var så svagt kolsyrad, och detta orsakas av en pastöriseringsprocess där colan hettas upp ganska mycket. Vanlig sugar cane cola genomgår inte den processen, och innehåller följdaktligen “rätt” mängd kolsyra. Eftersom det är uppenbart dumt att ha två colasorter med samma ingredienser, där den ena säljer genom att vara naturlig och den andra genom att vara god kommer de två sorterna att slås ihop. Den naturliga colan kommer att försvinna, och den vanliga sugar cane colan kommer att märkas som naturlig, tack och lov utan att smaken ändras.

Den som vill testa Boylan’s natural cane cola innan den försvinner bör alltså passa på att köpa den snart, men vi kommer inte att sakna den särskilt mycket. Vi är glada så länge Boylan sugar cane cola, förlåt, Boylan Bottleworks sugar cane cola finns att få tag på.

Skrivet av

2 kommentarer

Joakim

Kul, annorlunda, snygg och välskriven Blogg som jag kommer återkomma till. Titta gärna in på http://hygienkonsult.blogspot.com som är ett mirsmars av lite skåpmat, lite skräpmat, en krydda i tillvaron och lite matnyttigt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *