Ubuntu cola sprider sig

Den rättvisemärkta colasorten Ubuntu cola dök upp bredvid espresso­maskinerna i kaffekedjan Baristas kaffebarer i slutet av förra året. Nu börjar den spridas även till butiker utan särskilt fokus på rättvisemärkta och/eller ekologiska produkter, och det är naturligtvis jättekul.

Vi har fått rapporter från flera håll om Ubuntu colas intåg i landet. Efter Barista var Pressbyrån först med att sälja den, men från och med nästa vecka kommer den även att finnas i (vissa av) Coops butiker. Mattias på ICA i Munkebäck i Göteborg är en flitig gästboksskribent, och meddelar att han troligtvis får in den redan på fredag. Övriga ICA-butiker får lugna sig till vecka 32.

Ubuntu cola är en liten aning för söt för vår smak, men ändå ett väldigt trevligt inslag i colautbudet, och vi hoppas att det inte blir något tillfälligt sådant. Tack till Michael, inkimar och Mattias för tipsen!

Uppdatering
Även Willys har börjat sälja Ubuntu-cola, väldigt kul och ganska otippat att den här ganska nischade colasorten har fått så stor spridning. Kan det ha att göra med att rättvisemärkt är väldigt populärt just nu?

Skrivet av

4 kommentarer

Jocke

Köpte Ubuntu-cola mest för att jag håller på med Ubuntu-Linux, var ju bara tvungen att kolla om den höll måttet! Den fanns på pressbyrån, finns förpackad i en vit burk med färglada prickar på. Den var riktigt god, har bra cola-smak, är söt och bör drickas väl kyld. Helt ok med andra ord, jag kommer att köpa den fler gånger.

Chefen

Jo jag gjorde samma sak, köpte den för jag pysslar med Ubuntu-Linux. Och jag tyckte den var helt ok i smaken. Köpte den på ett Café i Umeå, betalade 26:- för den. Ska åka ned till Willys och kolla om den finns där.

Linus

Ubuntu linux rules! Jag ska ner o köpa ett flak av colan direkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *