Ubuntu cola i glasflaska

Jag har läst flera gånger att Ubuntu cola ska finnas i en 275 ml glasflaska, men aldrig sett några bevis på detta, förrän idag. När jag var och handlade (på Malmborgs i Lund) sprang jag på den på två ställen i butiken. Dels i den väldigt välsorterade avdelningen med rättvisemärkta och kravodlade saker, och dels på colahyllan. Flaskan är extremt blank och ren, och den känns mer genomskinlig än glasflaskor brukar göra. Jag funderar på om det kan bero på att man sällan ser helt klara glasflaskor som inte är återanvända ett antal gånger. Vissa ölflaskor är helt klara, men de brukar istället ha olika text och symboler ingjutna i glaset.


Ubuntu-flaskan är i alla fall väldigt trevlig, även om 275 ml kanske är lite lite i vissa lägen. Klart tjusig produkt i alla fall, köp fyra eller så och ta med nästa gång du ska på middag hos någon!

Skrivet av

4 kommentarer

Fisksoppa

Ja. Snygg flaska. God Cola. Och den promotar Linux. Bra på alla sätt!

Mattias

Oj!!! Den har ju funnits på Kvantum Munkebäck sen den lanserades (säkerligen mellan 8-12 månader sen)

Joban

Snacka om att ifall denna colan kommer sälja bra så kommer det inte bero på vare sig Fairtrade biten eller smaken… En stor del av målgruppen kommer nog vara linux förespråkare som köper colan för att den bara RÅKAR heta samma sak som linux distributionen och de tycker det är fyndigt… Missförstå mig inte nu, jag själv gillar också linux och vad det står för liksom jag gillar Fairtrade och vad det står för. Så för min del är det bara bra att namnet är valt som det är. Jag ser framför mig löpsedlar “Försälningssucce! Ubuntu cola säljer som smör i solen! Experter uttalar sig: Härligt att se att folk värdesätter faktorer som Fairtrade. Det är konsumentmakt!”…

Jag tror tyvärr sorgligt nog att hade ett företag som piskar barnarbetare och skövlar regnskogar gett ut en Cola som hette Ubuntu så hade linuxnördarna köpt den ändå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *