Vi lever!

Det har varit ganska tyst från oss den senaste tiden, vilket beror på en kombination av att det har hänt en hel del utanför Fulcola-världen den senaste tiden, plus att vi har lagt rätt mycket tid på den mytomspunna nya Fulcola som vi brukar prata om. Vi hoppas att vi kan ha något klart i år, men helt säkra är vi inte.

När det har varit tyst från oss har det varit desto större aktivitet i gästboken och bland kommentarerna. Vi har fått flera erbjudanden om nya colasorter, och vi upphör aldrig att förundras över våra kära läsares engagemang. Det är kärlek!

Som vanligt den här tiden på året vill vi slå ett slag för musten, julbordet är ett av få ställen där vi tycker att colan får stiga åt sidan, och vi hoppas att våra barn och barnbarn kommer att fortsätta att dricka must till jul. En fin tradition som är väl värd att bevaras.

Med detta vill vi önska alla en glad advent, vi säger inte god jul än, för vi har definitivt över avsikt att göra lite mer väsen av oss innan det är dags för det.

Trevlig helg!

Skrivet av

16 kommentarer

Daniel

Tack detsamma Fulcola, ni gör ett väldigt bra jobb – glöm inte det när julmusten skummar och isbjörnarna stryker runt husknuten :).

Glad advent och ha en fin helg så länge, Fulcola och alla läsare!

Stefan (svrt)

Must skall absolut drickas kring jul och påsk. Det är dock lite tråkigt att Coca-colas mustförsök (Bjärre) försvann så fort, den var inte alls tokig. Det är underligt hur mycket det kan skilja i smak även om koncentratet kommer från samma ställe! (vatten, kolsyra och mängd spelar en stor roll!)

Snart får man väl dock ta och testa Coca-colas kaffe (som finns inne vissa automater i fabriken och som är på väg till diverse provställen)

Erik

Detsamma till er! Självklart blir det Julmust :)
Till påsk Påskmust *L*

Stefan

Har fortfarande kvar några red rock cola. Och skickar gärna av dom till test…men dom var goda så kan ta slut snart om jag inte hinner få en adress att skicka till. =)

Johan

På tal om julmust skulle jag bara vilja tipsa om Nygårdas fatlagrade julmust. Den är visserligen ganska dyr, men när man vill lyxa till det lite är den ett utmärkt komplement till Apotekarnes.

Stefan (svrt)

Heller varför inte köpa den som bland annat ICA kuriren rankar högst? nämlingen Guttsta Källas Julmust? De har skeppat över ett stort last flaskor till USA ett par år i rad nu!

Bor ni på ett ställe som tar hem den musten så köp den! Den är gjort på ett mycket trevligt vatten (från Guttsta Källa i Kolsva, Köpings kommun, Västmanland)

Undvik Apotekarnes, den tillsammans med ICAs must är de som får sämst betyg. Tänk också på att Aportekarnes flaskor är 1,4 liter och inte 1,5 liter när ni tittat på prislappen!

Lena

Önskar er alla en GodJul.
Detta är en sida alla borde va på minst en gång i veckan :)

Addicted to julmust

Håller med Stefan här ovan. Apotekarnes och ICAs har sin exponering och marknadsföring att tacka för sin popularitet, inte sina kvaliteter som julmuster. Det finns ett drygt tjugotal relativt lätthittade julmustsorter – ut och prova!

http://addictedtojulmust.blogspot.com/

Stefan (svrt)

Addicted to julmust: Jag måste ha varit full eller något när jag skrev mitt inlägg – med tanke på stavning och meningsbyggnad! Men kul att någon förstod vad jag skrev :) Trevlig sida hade du också, men såg att du saknade vinnaren i ICA-kurirens test – Guttsta Must. Skrik till om du är intresserad av en flaska och inte hittar den i närheten av där du bor.

Addicted to julmust

@Stefan (svrt): Jag har varit på jakt efter Guttsta Must ganska länge, men enligt bryggeriet så har man dessvärre inte någon återförsäljare i eller kring Göteborg där jag bor.
Egentligen har jag haft problem att hitta fem sorter som jag är väldigt väldigt nyfiken på att testa: Guttsta, Ölands gårdsbryggeri, Hammars, Vimmerby och Nycklebryggerier. Jag skulle naturligtvis vara oerhört tacksam för hjälp att lokalisera dessa (jag skall eventuellt en sväng förbi Stockholmstrakten i mellandagarna).

MrArboc

Kan ni inte göra en skola om hur man ska hälla upp en cola? Ska man smyga ner den mörka vätskan efter glasets kant, eller ska man hålla flaskan/burken upp-och-ner ovanför glaset för maximal blandning och luftning? VArför?

Vilken sorts glas är det bästa? Själv föredrar jag vinkupor då jag dricker sällsynta (för mig) favoriter som Vanilla coke.

http://mrarboc.wordpress.com

Acke

Ha en bra JUL alla som läser Fulacola
Dax för ett till glas Zeunerts Julmust!

Acke

GOD JUL till er alla
har druckit ett antal zeunerts julmust! jätte god =)

Pia

Ja Zeunerts är jätte god. Snart dax för Cola igen!
Gott nytt år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *