Nya Fulcola här här

Som den uppmärksamme läsaren kanske har noterat har vi nu lanserat nya Fulcola. Det gångna året har varit fullt av arbetsrelaterade och privata åtaganden som har gjort att Fulcola har hamnat lite i skymundan, därför har det tagit väldigt lång tid att färdigställa den första nya versionen av sidan. Trots en uppsjö av idéer och förslag har vi valt att lansera en version med ungefär samma funktionalitet som gamla Fulcola. Vi tror att det blir roligare för alla att lansera en lite enklare första version och sedan lägga till funktionalitet i mindre uppdateringar efter hand. Några nyheter har vi ändå klämt in i första omgången:

* Bli medlem: Det går nu att registrera ett eget konto på Fulcola. Det gör det lättare och mer sammanhållet att kommentera och diskutera, och det blir mycket svårare att försöka skriva kommentarer i någon annans namn. Det kostar naturligtvis inget att bli medlem.

* Egna recensioner: Nästan sedan starten har man kunnat sätta egna betyg på colasorter, och det har nog varit en av de mest uppskattade funktionerna. Som medlem kan man nu dessutom skriva egna recensioner, och på så vis verkligen visa vad man tycker. Andra kan dessutom kommentera ens recension.

* Ny tipsfunktion: En annan väldigt omtyckt funktion på Fulcola har varit möjligheten att tipsa om inköpsställen. Tyvärr har det inte funnits någon direkt intelligens bakom den, utan det har mest varit ett fritextfält där man har kunnat skriva namnet på en butik. Det gör informationen ganska oanvändbar i längden. På nya Fulcola har vi ersatt den med ett butiksregister där man kan lägga till butiker och sedan tipsa om vilka colasorter som finns att köpa där. Förhoppningsvis leder det till mycket mer användbar information, men det är så klart något av ett experiment så här i början.

* Separat colainformation: I nya Fulcola måste inte en colasort vara recenserad för att finnas med i vår colalista. Det gör att vi kan lägga upp en colasort så fort vi hör talas om den, och sen låta er läsare kommentera, recensera och tipsa om inköpsställen. Det är något vi verkligen har saknat tidigare, eftersom vi sällan är först med att lägga vantarna på en ny colasort.

Vi har passat på att skapa en forumtråd för eventuella felrapporter och synpunkter, använd den gärna!

Skrivet av

4 kommentarer

Peter Ericsson

Hej Fulcola! Jag har verkligen väntat på det här! Väldigt snyggt, avskalat, helt Flash-befriat och “Webb 2.0”! Ni lockade mig att snabbt kolla på HTML-koden, och döm av min förvåning när jag ser att ni kodat i HTML 5!!! Ni är den första sajten jag sett som gjort det överhuvudtaget – klart imponerande! (W3C:s valideringsverktyg ger förvisso en varning, men jag antar att det är en barnsjukdom). Kan man gissa att det finns HTML5-animerade kolsyrebubblor i vinjettgrafiken? :-D Hursomhelst, mitt första intryck är att Fulcola nu blivit väldigt stramt och snyggt! Jag lovar att själv bidra med material framöver och uppmanar alla andra läsare att göra detsamma (och aldrig, aldrig särskriva :-p)!

Martin Gunnarsson

Vad kul att höra, det värmer! Nya sidan är långt från perfekt, men nu har vi en betydligt bättre grund att stå på. Varningen i validatorn gäller bara att den experimentella HTML 5-kollen används, den dyker upp för alla HTML 5-sidor. Vi har inte validerat en särskilt stor del av Fulcola än, men målet är så klart att ha giltig HTML 5 så långt det är möjligt. Välkommen att följa våra äventyr in i framtiden :-)

Johan

Ser mycket bra ut!

Jag undrar dock vad som hände med Coca-cola intervjun vi fick skriva frågor till?

Martin Gunnarsson

Vi skickade frågorna men fick tyvärr aldrig något svar, sen föll det hela i glömska. Tråkigt, jag ska definitivt ta tag i det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *