200 recensioner

200
Ja, det är sant, i och med söndagens recension av Nanchatte toranoco cola är vi nu uppe i exakt 200 recenserade colasorter, ett mål som länge kändes extremt avlägset. På något sätt verkar det ändå bli så att när inte vi har så mycket tid att lägga på Fulcola så är ni kära läsare desto mer aktiva och kommenterar, mailar och skickar nya colasorter från världens alla hörn. 59 av de 100 senast recenserade colasorterna har donerats av någon av er läsare, det är stort! Det finns garanterat minst lika många colasorter till ute i världen, men det kommer nog att dröja ett bra tag innan vi kan fira 300 eller ens 250 recenserade sorter. Det tog oss mindre än ett år att testa hundra sorter, och eftersom Fulcola nyligen fyllde fem har det alltså tagit över fyra år att skrapa ihop lika många till. Vi har visserligen redan ett gäng recensioner på lager, men ett par av dem behandlar redan testade colasorter (vissa av recensionerna från våra tidiga år håller helt enkelt inte riktigt måttet längre).

Vi har fått paket i alla former, allt från lösa burkar i ett vadderat kuvert till lådor med massvis av bubbelplast. Ibland ligger det ett litet handskrivet brev med, då blir vi lite extra glada. Av alla dessa paket har det bara hänt en enda gång att en förpackning har gått sönder, och det var ironiskt nog i ett av de absolut mest välpackade paketet vi har fått. Posten hade stoppat hela rasket i en vit plastpåse som var helt kladdig, och personalen på postombudet var inte stormförtjusta.

Hur som helst, för att hyllas de som hyllas bör, följande personer och företag har donerat colasorter till oss genom åren:

* Barista fairtrade coffee
* Bonnie Chan
* Coca-cola
* Duncan Jones
* Erick Kvist
* FastFoodLovers
* Filip Perlhagen
* Fredrik Antonsson
* Göran Olsson
* Helena Wangebo
* Henrik Strömqvist
* Jack Wangebo
* Lisa Persson
* Martin Aftevik
* Mårten Wikström
* Micael Popoff
* Mikael Nylander
* Niclas Lardh
* Peter Björndahl
* Robert Kihl
* Salingo
* Sandra Schneiderman
* Saylo
* Stefan Edquist
* Stellan Löfving
* Tomasz Wysocki
* Wive Thuvesson

Vi vill också rikta ett varmt tack till alla som har tipsat om sorter vi har missat och var de finns att köpa, fortsätt med det, så ska vi försöka nå 300 sorter en vacker dag!

Skrivet av

2 kommentarer

Peter Ericsson

Grattis Fulcola, och stort tack till er läsare som bidragit till att ge redaktionen alla dessa colasorter så vi andra kan få ta del av recensionerna!

Fulcola, ni kanske även kan börja att skriva artiklar framöver? När skall vi exempelvis få läsa Historian Bakom Black-Orange? :-)

Hempa

Grattis och tack för en fin sajt!

En idé: testa alla colavarianter som finns för läskmaskiner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *