Blindtest av cola i GP

Tidningen GP har låtit en konsumentpanel blindtesta olika colasorter, och resultatet är lite oväntat. De dissar Coca-cola ganska hårt, och get Eldorado cola bäst i test. När vi testade den sistnämnda var den bedrövlig, det måste nästan vara så att de har bytt recept på den. Vi blindtestar visserligen inte vår cola, men jag tror inte att vårt omdöme skulle påverkas från en femma till en etta bara för att vi har låga förväntningar på märket. Tvärt om har det flera gånger varit så att vi har blivit positivt överraskade av budgetsorter och då naturligtvis gett dem välförtjänt höga betyg.

Läs hela testet här

Skrivet av

6 kommentarer

Martin Gunnarsson

Coca-cola är ju inte den absolut bästa colan, men när jag själv tar ett glas imponeras jag alltid av den otroligt lyckade balansen mellan sött och friskt, något som vissa andra tillverkare verkar ha svårt att få till ibland.

Basse

Mycket bra skrivet, Fulcola. Det är inte utan att man börjar fundera på hur det där testet egentligen har gått till, och om man i själva verket har lagt i någon värdering i att viss läskedryck man testat är från Coca Cola Company (med det sagt tycker jag att sockrad cola har en tendens att bli väldigt sliskig och slibbig, och inte alls släcker törsten lika bra som sockerfri cola).

reb

De är helt klart nybörjare när det kommer till coladrycker… den oinitierade hade tämligen klassat Eldorado högst.

Nicke

Testet var lite konstig! Eldorado är ok, men så himla bra är den inte.

Robert Moberg

Har köpt Eldorado cola några gånger och jag tycker den är grym. Tycker den slår både Jaritos och Boylan. Och då kostar den 8:90kr för två liter!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *