Karma cola

Anders tipsade oss om en ny och lite annorlunda cola kallad Karma cola. Namnet avslöjar delvis vad det handlar om, en fairtrade-cola med naturliga ekologiska ingredienser. Vi kommer osökt att tänka på Ubuntu cola, som delar mycket av retoriken, men Karma cola verkar som sagt vara lite annorlunda. Colan är sötad med rörsocker och ekologisk malt, och innehåller även colanötextrakt, vaniljextrakt och ekologisk citronjuice. Såhär beskriver man smaken:

Kolanöten som har en naturligt jordig smak kompleteras av den aromatiska vaniljbönan. Citronen ger en syrlighet, malten ersätter karamellsmak (som är vanlig i koladrycker) och den har en härligt kryddig smak från kanel, koriander och muskotnöt. Det är en kola, men den skiljer sig från det många är vana vid. Delvis eftersom drycken faktiskt innehåller riktig kolanöt.

Vi har inte testat Karma cola än, men förhandsintrycket är onekligen väldigt positivt, och vi ska så klart försöka lägga vantarna på den så fort som möjligt. Det är alltid kul när det kommer nya colasorter, när de dessutom försöker göra något lite extra blir vi särskilt glada. Nu återstår det bara att se om resultatet når upp till de högt ställda förväntningarna.

Karma cola på huvudet

Karma cola har tagits fram av företaget All Good, som utnämndes till “det mest rättvisa företaget i världen” 2014, läs mer hos den svenska distributören Beriksson.

Skrivet av

6 kommentarer

Martin Gunnarsson

Den ger tydliga fincola-vibbar :-)

Var köpte du den?

Stefan (GBG)

Vegagatans Choklattheri & Coffee shop i Göteborg

Nicke

Tack för tipset Stefan (GBG) !

Den är väldigt god. Måste köpa flera!!!

Stefan (GBG)

den var god som fan :)

Finns 2st butiker till i göteborg. En på odinplatsen 9. Den 3:e minns jag inte adress på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *