Korkat

För ett par år sedan bestämde sig Coca-cola för att alla varianter av Coca-cola skulle ha röda korkar, vilket vi skrev en liten notis om. Innan hade Coca-cola light haft silverfärgade korkar, Coca-cola zero svarta, Coca-cola life gröna, och vanlig Coca-cola de klassiska röda. Vi diskuterade saken när vi besökte Coca-cola 2015, och tanken bakom de enhetliga korkarna var en del i ett större marknadsföringsgrepp som även inkluderade en ganska massiv reklamkampanj. Budskapet var att alla Coca-cola är Coca-cola, vilken just du väljer är helt och hållet upp till dig.

Vi framförde så artigt vi kunde att vi tyckte det var puckat, eftersom det nu blev mycket svårare att se skillnad på förpackningarna i butiken. Det är naturligtvis inget jätteproblem, men ser man t.ex. en platta PET-flaskor ovanifrån var man tvungen att studera varje kork för att se vilken sorts Coca-cola som dolde sig under den. Dumt.

Idag fick vi till vår stora glädje se att Coca-cola har tagit sitt förnuft till fånga, Coca-cola zero pryds åter igen av svarta korkar, som det ska vara. Den har också fått en lite annan design på etiketten, och kanske mest uppseendeväckande av allt, ett förbättrat recept. Den verkar dessutom kallas Zero sugar Coca-cola nu för tiden, och det är väl också nytt? Vi får kanske anledning att återkomma till allt det där, men för stunden nöjer vi oss med att konstatera att de olikfärgade korkarna är tillbaka igen, och det gillar vi.

Många har hojtat om att vi borde berätta mer om vårt besök hos Coca-cola, och det är inte mer än rätt. Vi ska läsa igenom våra anteckningar och hoppas kunna leverera något bra inom en överskådlig framtid.

Skrivet av

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *