Coca-cola light (aspartam)

Coca-cola light är en mycket lyckad sockerfri cola, och t.o.m. godare än vanlig Coca-cola enligt många. Smaken är förmodligen ungefär så bra den kan bli med dagens sötningsmedel. Den obehagliga eftersmak som dessa ger i en del billigare colasorter märks knappt i Coca-cola light. Detta kan bero på att denna colasort innehåller ganska mycket koffein, som är ett av de ämnen som ger många colasorter dess smak.
Ett problem med denna och många andra sockerfria colasorter är att de skummar en hel del när man häller upp dem. Om man öppnar en flaska och häller upp ett glas tills skummet når randen är glaset oftast inte ens halvfullt när skummet har lagt sig.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Willys
Pris:
4,98 kr
Pris/liter:
15,09 kr

22 kommentarer

Adam

Smakar förjävla metalliskt och färgtemat (röd + grå) ser ut som billigt 80-tal. 5/5 i förpacking? Om den klassiska coca cola flaskan (med kurvor) är en femma, hur kan den här tråkiga burken jämföra sej?

Gå över betygssystemet.

Martin Gunnarsson

Burken är till stora delar helt “metallfärgad”, vilket ser mycket trevligt ut. Kan hålla med om att den kanske inte riktigt är lika vass som Coca-cola, men det är sannerligen inga stora fel på den.

Andreas

4 i smak är ju helt överdrivet. Den smakar ju riktigt illa jämfört med andra color.

Markus

Jag håller med recensenten om att Cola Light är mycket trevlig. Det är den enda cola jag dricker numera, om jag inte får tag på Jolt förstås.

Anna

Cola light smakar alldeles för mycket sötningsmedel – BLÄ -personligen tycker jag Pepsi max är den godaste sockerfria varianten.

Korv

Cola light innehåller mer koffein än vanlig coca cola. Det är inget påhitt, utan undersökt. Dessutom är den inte lika sliskig som vanlig cola, och tänderna känns inte som slemmiga gelébjörnar efter att man druckit en.

V

en nackdel med denna light- cola är det myckna skummet,vilket gör att man känner sig proppmätt efter en halv burk…

sam the man

Detta är coca cola i sin perfektion. Den svenska cola lighten är världens goadste läsk. I USA är den aboslut inte lika god.

Om

“re:Skrivet av V 2006-02-10 15:33
en nackdel med denna light- cola är det myckna skummet,vilket gör att man känner sig proppmätt efter en halv burk… ”

Men kan inte det vara en fördel också? :P.

Jag tycker den är helt okej i smaken. Föredrar givetvis denna cola än orginal Coca-cola. Kan jag minska på sockerhalten och boosta mig med mera koffein så känner jag att pengarna blir bättre investerade. Blir lite dosig av orginal colan också, kan det vara för sockret eller är det någonting som enbart jag känner av?

Micke

DET HÄR VAR EN AV DE GODASTE COLOR SOM GJORTS !.Det borde vara skottpengar på de som är ansvariga för att detta recept skrotades,till förmån för den bedrövliga Sucralose-soppan !.Under en och samma etikett,saluför man nu “Colornas Fiat” i identiska buteljer,där tidigare “Colornas
“Mercedes S-klass” fanns.Det är SKAMLIGT !.Till råga på eländet så lär Sucralose vara både farligare och miljöskadligare än Aspartamet.Eländet vet ingen gräns..-Nu är det Pepsi max,-och light som gäller för min del,efter att ha varit frälst “Coke”-anhängare i 30 år..

Per Hofman

har alltid älskat den här läsken, fyy faan vad god smak, älskar aspartamet!!!, såå synd att de slutade göra den och började med sucralosen, har ändå inget emot sucralose läsken den är ju ändå godare än vanlig Coka cola, skööönt att de började göra Coke zero nu den är min nya favorit läsk från Coka Cola

Leo

Detta är väl ändå Coca Cola Zero nu?
Tänkte alla er som saknar den, detta är väl ändå Coca Cola Zero nu?

Dom lanserade Coca Cola Light med sucralosen, och sen tog odm tillbaka Coca Cola Light (aspartan) och döpte om den till Zero, slängde på en svart etikett bara för att sälja den till män?
Eftersom att dricka LIGHT anses feminimnt?

Martin Gunnarsson

Ja, det stämmer åtminstone att Coca-cola zero är sötad med aspartam. Om det är exakt samma läsk vet jag faktiskt inte.

Micke

?????? Kom igen folks ?!!..,Är ni packade(på Cuba Libre) på den här siten eller ?.Skulle gamla “Coke light” vara samma sak som “Coke Zero” ?.Den förra (Aspartambaserade)Coke light,var ett mästerverk i sitt slag.Coke Zero har inga som helst liknande kvaliteter.O.k,båda är coladrycker(ev. också med Aspartam som ingrediens då),men där upphör också alla likheter.Cokes idé om att lansera “C. Zero” som en “manlig” lightcola är ett mysterium.Varför skulle män tycka att en cola där man reducerat allt vad colasmak heter med 60%,och ersatt den med en jävla massa kolsyra,är bättre än vad kvinnor skulle tycka ??.Coca cola corp. har gjort bort sig rejält på senare år,och det enda raka är att nu försöka vrida klockan tillbaka,innan Pepsico corp. och outsiders som “ICA cola” m.fl. tar över marknadsandelarna one-by-one.1,Skrota nuvarande receptet av “Coke light”,samt “Coke Zero” helt och hållet.2,Återinsätt gamla/föregående versionen av “Coke light” omgående.3,Släpp “Coke Vanilla”,samt en lightversion av densamma snarast.För egen del har jag efter 30 år som Coca cola-freak,numera gått över till “Pepsi max” permanent.Applåd för denna jätteläckra dryck,som dessutom saknar socker,konstigt nog.

Cokeman

Ville bara säga att Coca Cola light har åter igen börjat med Aspartam i sin dryck och skrotat sucralosen efter en del påtryckningar.

Avatar

Micke , Drick du din Pepsi max i 10 år till och få nervskadorna som Aspartam-knarkaren Michael J Fox har , Sucralose och Truvia borde all läsk ha .
Tummen ner för aspartam som sötningsmedel och upp för aspartam som Bekämpningsmedel mot skadeinsekter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *