Coca-cola plus coffee

Coca-cola med kaffe i är inget nytt. Coca-Cola blak och den starkare Coca-cola blak corsé intense fanns i vissa länder redan 2006, men tyvärr upphörde tillverkningen några år senare. Nu verkar man ha tyckt att det är dags igen och den här gången heter drycken helt sonika Coca-cola plus coffee. Vi har tidigare testat den sockerfria varianten av samma cola, då inköpt i Spanien och därmed kallad Coca-cola plus coffee sin azúcar. Faktum är att vi frångår vår princip att alltid namnge colan så som det står på etiketten i den här recensionen. Vårt testexemplar är importerat från Vietnam och troligtvis skulle recensionen vara väldigt svår att hitta (för svenskar) om vi kallade den Coca-cola thêm cà phê. Dessutom står faktiskt originalnamnet Coca-cola plus coffee på burkens baksida, så vi känner att vi klarar oss någorlunda torrskodda genom denna prövning.

Burken pryds av en ganska snygg variant av den klassiska Coca-cola-designen, där det röda övergår i brunt via en sorts halvtonsövergång. Under loggan finns några kaffebönor avbildade för att göra det extra tydligt vilken smak det handlar om. På en ljusbrun rand högst upp på burken står det (grovt översatt) “30% mer koffein, med rent kaffe”.

Coca-cola plus coffee utan socker tyckte vi smakade som kallt, alldeles för sött kaffe. Inte supergott helt enkelt. Vi är så klart nyfikna på om den starka sötman var någon sorts kompensation framtvingad av sötningsmedlen eller om det helt enkelt är så Coca-cola vill att den här colan ska smaka. Låt oss ta reda på den saken!

Vi häller upp vårt första glas och känner genast en tydlig doft av mörkt kaffegodis. Colan är mörkt brun och skummar mycket och tätt, nästan så att den snarare ser ut som julmust än som vanlig Coca-cola. Skummet dröjer sig kvar på ytan väldigt länge, däremot bubblar det inget alls i glaset. Bortsett från skummet ser colan helt stilla ut.

Kaffesmaken är tydlig men saknar helt beska och blandar sig med colasmaken på ett efterrättsliknande sätt. Sötman är mycket mer balanserad än i den sockerfria varianten. Den finns tveklöst där, men behöver inte ta i så att den spricker för att hävda sig. Kolsyran är som väntat väldigt försiktig. Colan känns väldigt tjock och fyllig i munnen vilket säkert kan hänga ihop både med avsaknaden av kolsyra och det tjocka skummet. Just avsaknaden av ett friskt kolsyrebrus gör också att sötman blir mer påträngande med tiden, och en 33 cl-burk är nästan lite i överkant för vad man vill ha. Vi drar oss till minnes att den sockerfria burken vi köpte i Spanien bara var på 250 ml, och såhär med facit i hand känns det inte som någon dum idé.

Sammanfattningsvis är Coca-cola plus coffee en god om än något söt kaffecola. Den hade behövt antingen en mer uppfriskande kolsyra eller något lite mer syrligt för att blanasera upp sötman och den tunga kaffesmaken, ett fruktigare kaffe kanske?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Ovrhypd, Malmö
Pris:
20,00 kr
Pris/liter:
60,61 kr

3 kommentarer

Sockerbiten

Ingen höjdare imho hehe.
BTW, inte recenserat världens godaste läsk ännu? Dvs Jarritos Maxican Cola som jag skickade till er för läääänge sedan ;)

Martin Gunnarsson

Jag minns inte vad som kan ha hänt med den, ledsen för det. Å andra sidan har vi just köpt in den igen, Fredrik filar på en recension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *