Diet Coke vanilla

Vaniljcola verkar vara en sådan där sak som man antingen älskar eller hatar. Personligen har jag smakat flera goda vaniljcolor, men de passar naturligtvis inte i alla sammanhang. Jag skulle t.ex. inte dricka vaniljcola till mat.
Diet Coke vanilla är (naturligtvis) den sockerfria varianten av Vanilla coke som fanns här i Sverige tills för ett par år sedan. Diet Coke vanilla har funnits länge i USA och England, men aldrig i Sverige. Nu pratas det om att den har försvunnit från USA också, vilket naturligtvis är tråkigt.
Det största klagomålet på Vanilla coke brukar vara att den är för sötsliskig, därför är det intressant med en sockerfri vaniljcola. Vi har testat en förut, Diet Pepsi vanilla, och den var riktigt god. Faktum är att vi har druckit den här colan också förut, men då endast för att se hur den smakade, inte för att skriva någon recension.
Diet Coke vanilla smakar nästan precis som man väntar sig. Den har en god vaniljsmak, men inte någon sötma att backa upp den med. Det kan ses som både positivt och negativt, den blir mycket friskare än vaniljcola med socker, men den tappar lite av tyngden i smaken som i alla fall jag gillar skarpt. Diet Coke vanilla är ändå en väldigt lyckad produkt, dess största problem är en liten våg av bitterhet från sötningsmedlen precis efter att vaniljsmaken har lagt sig.
Diet Coke vanilla luktar riktigt gott, vilket inte är fy skam. En finfin vaniljdoft som garanterat bidrar till den goda vaniljsmaken.
Förpackningen är en ganska tråkig variant av den vanliga Diet coke-designen. Alla förpackningar i Coca-colas sockerfria Diet coke/Coca-cola light-sortiment bygger på en silverfärgad bakgrund, och den gula färg man har valt för att representera vanilj passar dåligt mot den lite grådassiga silverfärgen.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Food From Home
Pris:
18,50 kr
Pris/liter:
37,00 kr

7 kommentarer

Avatar

Jag lägger 3-4 cm hackad vaniljstång i 2 liters cola light blir jäkligt go dricker dock mer av den än cola light

Anton Z

Har gått en månad sedan grays beställde den. Du har inte hört något nytt från grays angående beställningen, Mattias?

Sedan har jag även en fråga till Martin. Varför har ni inte testat Coca-cola vanilla zero? Har för mig att jag läst att du rest till staterna någon gång efter lanseringen.

J.Sven

Säljs i Malmö bland annat på; Coop Forum Jägersro,
och Citygross Rosengård centrum.
Och det är Gray’s som står för importen för båda försäljarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *