Det verkar vara hallonets år i år. Coca-cola lanserade nyligen Coca-cola zero raspberry i Sverige, och när vi gick och letade efter den sprang vi oväntat på Pepsi max raspberry. Den har funnits tidigare i andra länder (precis som Coca-cola zero raspberry), och vi hade faktiskt en importerad brittisk burk från Ovrhypd på lager när vi hittade den svenska varianten.
Etiketten på vår 50 cl-flaska följer samma mönster som Pepsi har kört med de senaste åren. En stor Pepsi max-logga med smaken skriven på snedden, och en svart bakgrund som tonar mot en accentfärg som representerar smaken – en ganska fyllig röd nyans i det här fallet. Designen känns stilren och trevlig, den röda färgen gör sig bättre tillsammans med övriga element än t.ex. den senapsgula på Pepsi max ginger eller den knallgröna på Pepsi max lime.
Pepsi max raspberry skummar beskedligt och doftar kraftigt av geléhallon när vi häller upp den. Skummet lägger sig fort och lämnar efter sig en spegelblank yta i glaset och lite små bubblor längs kanterna. Färgen är mörkbrun och ser inbjudande ut. Vi hade velat ha lite mer liv i glaset för att vara riktigt nöjda men i övrigt finns det inget att klaga på.
Vi tar en rejäl klunk och förvånas över hur mycket kolsyran ändå känns trots det lite avslagna utseendet. Den är inte allt för rivig utan känns snarare som väldigt många men små bubblor som far runt i munnen. Kolsyran dominerar intrycket under ungefär två tredjedelar av klunken, och under den tiden kan man mest bara ana en hallonsötma i periferin. I takt med att kolsyran lägger sig framträder en smak som till lika delar består av colagodis, geléhallon och sötningsmedel. Smaken som inte är sötningsmedel känns exakt som vi inbillar oss att en godiscolaflaska och ett geléhallon hade smakat tillsammans. Smaken av sötningsmedel drar så klart ned intrycket en hel del, annars hade den här colan kunnat bli en riktig godisbomb i stil med Pepsi mango.
Tack vare den framträdande kolsyran är colan väldigt uppfriskande trots den ganska söta smaksättningen. Efter att försiktigt ha smakat oss igenom vårt första glas är det inga problem att dricka ett andra glas i ett lite mer obehindrat tempo. Efter en stund dröjer sig en trevlig eftersmak av hallongodis kvar i munnen.
Pepsi är ofta duktiga på smaksatt cola, så även den här gången. Pepsi max raspberry har hög hinkabilitet och när vi sitter med våra tomma flaskor framför oss hade vi inte haft något emot ett glas till. Vårt största klagomål är att sötningsmedlen skiner igenom för mycket, men den bismaken får en allt mindre framträdande roll i takt med att man vänjer sig vid den. I slutet av flaskan är den inget större problem.
Hur står sig då Pepsi max raspberry mot Coca-colas motsvarighet? Riktigt bra skulle vi vilja säga. Den smakar mer på alla sätt än Coca-cola zero raspberry, mer cola och hallon men också mer sötningsmedel, och som helhet gillar vi den snäppet mer. Halloncola kändes inte som en given succé på förhand, men vi anammar glatt vår nya hallonberikade verklighet och kommer säkerligen att köpa fler av båda dryckerna framöver.
Pepsi max Hallon☠️ blev totalt chockad av den giftiga lukten som borrade in i mina näshålor☠️☠️ var tvungen att hålla för näsan för att ens kunna dricka upp dom surt spenderade mynten jag hade kvar i plånboken. Tillverkaren måste ha saknat luktsinne☠️
Nu har jag testat den. Netto hade fått hem den på 1,5-litersflaskor. Första doftintrycket var angenämt. Det förde mig tillbaka till något godis från barndomen. Godis och fika ute på landet med farmor, farfar och hallonsoda. Smakmässigt tycker jag det är den den bästa på den här sidan Pepsi max chill med smak av gröna äpplen som fanns sommaren 2007 eller nått sånt. Jag tänkte att jag skulle åka till Netto efter jobbet och bunkra ett antal flaskor. Skall jag klaga så är det att den kanske smakade lite för mycket hallon. Jag tyckte att den smakade utmärkt. Lite barnsligare smak än cola och inte fullt så barnslig som hallonsoda.